Voetbal: Alverna wint ruim van Rhode

19 november 2018
Behoudens een kleine tien minuten na de rust, is Alverna tegen Rhode niet in de problemen geweest. Ook in die periode waren de problemen niet echt groot, maar het was de sterkste fase van Rhode.

Alverna speelde de gehele eerste helft beter dan Rhode en mocht zichzelf verwijten dat het ‘slechts’ 2-0 was bij rust. Al in de 1e minuut mocht Rens van Lanen doorgaan van  de scheidsrechter die de vlaggende grensrechter ‘buitenspel’ zette, maar zijn  voorzet miste richting. Vijf minuten later kwam Tjalling Kamerman op links weer goed door, zijn voorzet op Sven van Gelder was goed, maar de doelman redde. In de 12e min was het wel raak: Sven van Gelder kopte een voorzet binnen (1-0); bijzonder, want koppen is niet Svens specialiteit. Pas richting het half uur kwam er het eerste gevaar van Rhode: Robert Zaalman moest een bal uit de kruising tikken na een schot uit een afgeslagen hoekschop. In de volgende aanval liep Alverna uit  naar 2-0, wederom was het Sven van Gelder, die voorbereidend werk van Dennis Arts bekeken afrondde. Tot aan de rust kreeg Alverna via Thomas v.d. Worp, Levi Raja Boean en Tjalling Kamerman nog kansen, maar gescoord werd er niet.

De eerste fase na rust was als boven beschreven voor Rhode, met daarin wat kansjes. Een miscommunicatie tussen Robert Zaalman en Thomas v.d. Worp leidde bijna tot een doelpunt; een kopkans en en schot net naast waren de wapenfeiten in die fase van Rhode. De sterkere periode van Rhode werd afgesloten met een doelpunt van  Alverna. Sven van Gelder ontfutselde de bal van de tegenstander, slalomde langs enkele verdedigers en bood Rens van Lanen een niet te missen kans (3-0). Het verzet van Rhode was hierna gebroken, de ploeg speelde zonder vernuft, men probeerde wel de lange bal te spelen, maar die werd te vaak op twintig meter van het Alverna doel gelegd. En daar levert dat geen gevaar op. Toch scoorden ze een kwartier voor tijd uit een vrije trap de 3-1, Daan van Dinten was de maker. Na die treffer zette Alverna weer even aan, en een paar minuten later was het Levi Raja Boean die  de marge weer op drie bracht, door met een bekeken schot de 4-1 aan te tekenen. Het slotakkoord was voor Mats Hegman die vijf minuten voor tijd een voorzet van de ingevallen Arthur v.d. Eeckhout binnen kopte (5-1). Deze ruime en verdiende overwinning was er een van het collectief, waar naast goed voetbal ook gestreden werd voor elkaar.

Opstelling: Robert Zaalman: Dennis Arts, Jari van Ginkel, Thomas vd Worp (’75 Rick van Ginkel) Tjalling Kamerman: Mats Hegman, Mels Lantang (’84 Cas vd Wal), Derek de Bruijn©: Rens van Lanen (’79 Arthur vd Eeckhout), Levi Raja Boean, Sven van Gelder.