Voetbal: Alverna verspeelt twee keer voorsprong

4 november 2019
Top - Alverna  2-2

Alverna heeft in een onderhoudende uitwedstrijd de punten gedeeld met sv Top uit Oss. Over de hele wedstrijd gezien kan sv Top daar het meest tevreden mee zijn. Alverna kwam twee keer op voorsprong, maar kon ook twee keer daar niet lang van genieten. Al na twee minuten worstelt Bart Schiks zich de ‘zestien’ in, op het moment dat het lijkt of de kans voorbij is door een valpartij schiet hij bijna liggend de bal naast doelman Jeffrey Vendrig tegen de touwen (0-1). Drie minuten later is het alweer gelijk, een mislukte vrije trap word door Anwar Tuithof met een gelukje tot doelpunt gepromoveerd (1-1).

Hierna ontspon zich een heerlijke wedstrijd met twee ploegen die wilden voetballen, en kwamen er kansen voor beide ploegen. Voor Top was er een voor spits Aram Pusters die een voorzet van Anwar Tuithof gered zag worden door Robert Zaalman. Tuithof kreeg vlak voor rust nog de mogelijkheid met een onterechte vrije trap op achttien meter, maar hij schoot ruim over. Waar de kansjes voor de Ossenaren meestal van afstand kwamen, speelde Alverna diverse aanvallen goed uit. Ook doelman Vendrig was een sta-in-de-weg voor de Alvernaspitsen, op kansjes voor Sander Bisseling en Owen Mbila redde hij bekwaam. Alverna verschafte zich diverse mogelijkheden met voorzetten van de flanken, waarbij de opkomende backs Yassine Aarab en Jurre Grotenhuis een groot aandeel in hadden. De zeer actieve Bart Schiks kreeg wat kansjes, maar de beste was voor Rick van Ginkel die een vrije trap van Johnny Dobson te zwak inkopte.

Ook na rust blijft het spelbeeld gelijk, Top probeert het met afstandsschoten van Anwar Tuithof en Mees Linders, en Alverna via voorzetten va o.a Johnny Dobson en Yassine Aarab, maar Bart Schiks en Sander Bisseling kunnen niet tot scoren komen. Sanders laatste actie is een goede loopactie op een steekbal van Owen Mbila, maar hij glijdt hierbij onderuit. Coach Zoran Borojevic brengt Danny Meijer voor Sander Bisseling, en dat sorteert direct resultaat, in een combinatie met Mels Lantang, Danny Meijer en Yassine Aarab word de bal afgeleverd bij Johnny Dobson die in de 68e minuut doeltreffend uithaalt (1-2).

Ook nu word de voorsprong niet lang in stand gehouden, zeven minuten later word door een Alvernafoutje de bal panklaar voor de voeten van Aram Pusters gelegd, die weet daar wel raad mee (2-2). In de slotfase is het Alverna dat het meest op zoek is naar een treffer, doelman Vendrig etaleert dit door bij iedere bal in zijn bezit ruim de tijd te nemen. Het is vooral Bart Schiks die in deze fase bij de meeste doelpogingen is betrokken, de beste was na een steekbal van Danny Meijer waarbij Schiks ‘vergeet’ uit te halen. Ook Johnny Dobson krijgt nog een kansje na een pass van Lorenzo Rieken, voordat het laatste wapenfeit van de wedstrijd een schot is van Anwar Tuithof.

Hiermee eindigt de wedstrijd in een gelijk spel waar zoals gezegd sv Top het meest tevreden mee zal zijn. Merkwaardig feit was dat de ‘neutrale assistent’ na het al dan niet terecht afgekeurde doelpunt van Johnny Dobson, op het commentaar van Alverna supporters meldde ‘als jullie je mond niet houden, vlag ik alles af tegen Alverna’. Deze wedstrijd was de beste wedstrijd van Alverna dit seizoen, in andere wedstrijden waren er wel periodes dat Alverna beter speelde dan vandaag, maar nu werd de hele wedstrijd het niveau gehaald.

Opstelling: Robert Zaalman; Yassine Aarab, Jari v Ginkel, Rick van Ginkel, Jurre Grotenhuis; Cas van de Wal, Mels Lantang; Owen Mbila (’78 Lorenzo Rieken), Sander Bisseling (’65 Danny Meijer) Johnny Dobson; Bart Schiks