Voetbal: Alverna verliest voor 't eerst sinds oktober

11 februari 2019
vv Alverna heeft het deze zondagmiddag 10 februari af moeten leggen tegen een fysiek sterkere tegenstander. Was het Max Ukusare in de 2e minuut gelukt om te scoren toen hij alleen op doelman Wouter Kogels af kon, dan had het met misschien anders gelopen. Maar door een twijfel in zijn beweging kon doelman Kogels redden, ook in de rebound was de kans nog voor Levi Raja Boean maar ook hij kreeg hem niet voorbij de doelman. Alverna bleef de eerste helft wel de ploeg met de beste kansen, hoewel ook ’t Zand mogelijkheden kreeg. In de 14e minuut moest Max Ukusare met een blessure het veld ruimen, Kooistra bracht Arthur van den Eeckhout die in de loop van de wedstrijd uitgroeide tot een van de betere Alverna spelers. Naar mate de wedstrijd vorderde en de regen met bakken uit de hemel kwam, werd het veld steeds zwaarder. Dit speelde het ‘Engels’ spelende ’t Zand in de kaart. De achterhoede is een linie van vooral fysiek sterke spelers, die de technische Alverna aanvallers op de steeds zwaarder wordende ondergrond in de tang hadden. De 0-0 ruststand was een terechte afspiegeling van de verhoudingen.

Toen Marco de Liefde in de 52e minuut wel heel makkelijk de 1-0 kon binnen koppen, was er nog niet veel aan de hand voor Alverna. Dat werd het wel toen negen minuten later een ongevaarlijke voorzet door Mels Lantang panklaar gelegd werd voor Milan Schouten, die dit cadeautje graag uitpakte 2-0. Alverna had nog een half uur om het tij te keren, maar het werd al snel duidelijk dat het op dit veld met combinatievoetbal niet ging lukken. Eenvoudig omdat het veld het niet toeliet. Jeffrey Kooistra bracht aanvallers Rens van Lanen en Sander Bisseling in, om het dan maar met wat meer oppertunisme te proberen. Tegen de fysiek sterke verdedigers werd ook dit geen succes en moest men de eerste nederlaag sinds 28 oktober slikken. Al met al een terechte uitslag omdat men met deze omstandigheden niet om kon gaan zoals de tegenstander. Helaas ook geen goede generale voor de derby tegen Woezik aanstaande zondag, maar ja, derby’s zijn toch vaak wedstrijden op zich.

Mijn “Man van de wedstrijd” was Arthur v.d. Eeckhout die met snelheid en diepgang voor gevaar zorgde.

Tekst door Henny Remmers, elftalfoto Rob Koppers.

Opstelling Alverna: Robert Zaalman: Dennis Arts, Jari van Ginkel, Rick van Ginkel(’79 Sander Bisseling), Tjalling Kamerman: Mats Hegman, Mels Lantang, Cas van de Wal: Levi Raja Boean, Max Ukusare(’14 Arthur vd Eeckhout), Sven van Gelder(’69 Rens v Lanen).

Volgende week zondag: de derby Alverna - Woezik op 't Bospad!