Voetbal: Alverna verliest thuis van Gestel met 0-1

15 oktober 2017
  Het beste deze middag was het weer, de 22 acteurs konden dat niet benaderen. Alverna begon goed aan de wedstrijd, met in eerste 5 minuten al drie kansen voor Ruben Rip en Derek de Bruijn. De eerste 20 minuten waren voor Alverna, maar gescoord werd er niet. Het was dan ook een grote domper toen na 23 minuten de razend snelle Pepito Koeks een lange bal op waarde schatte en de 0-1 aantekende. Dat nog voor rust Ruben Rip met een hamstringblessure het veld moest verlaten kwam het zelfvertrouwen ook niet ten goede.

Na rust werden aanvallende bedoelingen van coach Kooistra nog duidelijker door het inbrengen van Wouters voor Arts. Alverna probeerde het wel, maar deze tegenstanders waren meesters in het ontregelen en traineren van het spel, dat dit ten koste ging van gele en zelfs een rode kaart werd op de koop toegenomen. Toen Jeffrey Kooistra ook Kay Tassenaar naar het front stuurde, en Jens Arnouts inbracht voor de geblesseerde Job Gielen ontstond er een slotoffensief. Er kwamen wel kansjes voor Alverna maar dit leverde geen doelpunten op. Door dit aanvallend voetbal waren er ook enkele gevaarlijke uitvallen van Gestel waarbij Robert Zaalman handelend moest optreden, en dit bekwaam deed. Waardoor de eindstand 0-1 op het scorebord bleef staan. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd, dan tegen Oirschot V.

Opstelling: Robert Zaalman, Job Gielen (‘65 Jens Arnouts), Jari van Ginkel, Kay Tassenaar, Tjalling Kamerman, Martijn de Groot, Sergio Vieira, Mels Lantang, Dennis Arts (‘45 Mike Wouters), Derek de Bruijn, Ruben Rip (‘32 Bas Broekman).