Voetbal Alverna verliest thuis de strijd tegen Leones

Sport
Van onze redactie
29 oktober 2018
Alverna heeft zondag de punten in de strijd tegen Leones niet op het ‘Bospad’ kunnen houden. Na de ‘wake up call’  van Stefan de Jong die in de eerste minuut al richting Robert Zaalman kon, maar gelukkig miste, was het Alverna dat het eerste half uur de toon zette met goed verzorgd combinatiespel. Na de snelle 1-0 door Jari van Ginkel in de 4e minuut,  duurde het tot rond het half uur toen er een kans was voor Danny Meijer die een corner van Levi Raja Boean net naast schoot. Een paar minuten later liet Derek de Bruijn zich de bal ontfutselen door Bram Kooijmans op de eigen 16-meterlijn, die bedient Milo Prins die simpel 1-1 kon maken. Alverna was even van slag door deze tegenvaller, en in de 35e minuut waren er twee gevaarlijke corners van Leones waarbij Alverna met de schrik vrij kwam. Vlak voor rust had Alverna nog een kans met Mats Hegman die een steekpass van Danny Meijer net voorlangs schoot.

In de tweede helft werd de wedstrijd een strijd, Leones ging met veel passie Alverna te lijf, en Alverna ging hier in mee. Men kon het combinatievoetbal van de eerste helft niet meer spelen, en zo kreeg Leones de overhand. Dat resulteerde in de 57e minuut in de 1-2 voorsprong door een doelpunt van Floris Florissen die uit een corner raak schoot. Ook na de voorsprong bleef Leones de bovenliggende ploeg, omdat het de strijd bleef voeren en Alverna niet kon omschakelen naar combinatievoetbal. Leones kreeg nog verschillende kansen om de wedstrijd op ‘slot’ te gooien, alvorens Alverna in het slotoffensief ook nog kansen kreeg op de gelijkmaker. Maar verder dan een bal op de lat kwam men niet, waardoor de punten naar Leones gingen.

Opstelling: Robert Zaalman: Dennis Arts, Jari van Ginkel, Thomas van de Worp, Tjalling Kamerman (’77 Mels Lantang) Derek de Bruijn©, Mats Hegman (’65 Rens van Lanen) Cas van de Wal: Sven van Gelder, Danny Meijer (’74 Rick van Ginkel) Levi Raja Boean.