Voetbal: Alverna verliest in slotfase en mist zo bekerfinale

Sport
Van onze redactie
26 april 2018
Het bekerseizoen liep voor Alverna helaas maar tot de halve finale, hierin was MASV met 2-3 de winnaar. Alverna moest het doen zonder de geblesseerde gebr, van Ginkel, Rip en Tassenaar, en de geschorste de Groot en Vieira. De bank werd aangevuld met 2- elftalspelers Marijn van Deinsen en Rob Ockers.

De wedstrijd begon sprankelend met veel vertier in het begin, na nauwelijks 3 minutrn was het Sven van Gelder die de 1-0 binnen schoot. Twee minuten later moest Robert Zaalman naar de hoek om een vrij trap naast te tikken. In de 10e minuut was het MASV die dacht de 1-1 gemaakt te hebben, maar hierbij was buitenspel gezien door de neutrale grensrechter.

Tien minuten later was het al 2-0 toen wederom Sven van Gelder na een solo de bal in de verre hoek krulde. Hierna ging de beginstorm van beide kanten wat liggen en kon Alverna de wedstrijd controleren, verder dan een schotje van Sven van Gelder waren er in die periode geen echte doelkansen. Toen na ruim een half uur bij een luchtduel Dennis Arts met  de hand naar de bal ging, kon de scheids niets anders doen een strafschop geven. Hamdaziz schoot de 1-2 langs Robert Zaalman, dit gaf de mannen van coach Van Beukering weer moed. Alverna had vlak voor rust ook een strafschop moeten krijgen na een duidelijke handsbal, maar de scheidsrechter zag het niet/durfde er geen te geven.

Ook na rust ging Alverna op jacht naar een derde treffer, Bas Broekman was er er het dichts bij na een voorzet van Sven van Gelder. Coach Kooistra wisselde de ongelukkig spelende Broekman in voor Mike Wouters om wat meer snelheid te creëren, en de moegestreden Cas v.d. Wal voor Jens Arnouts. Vanaf dat moment was het MASV dat het over een andere boeg ging gooien, tot dan had men het geprobeerd ‘voetballend’ te doen. Maar naar het einde toe werd steeds vaker de ‘botte bijl’ gehanteerd. Toppunt daarvan was de manier waarop Tjalling Kamerman uit de wedstrijd geramd werd. Zijn vervanger voor de slotfase was ‘good old’ Rob Ockers. Toen kwam de oude voetbalwet weer voor de dag, “als je zelf de kansen niet maakt…” het was de tot dan onzichtbare topscoorder Angelo Siep die de 2-2 maakte. Hierna ging MASV met nog meer geweld op zoek naar de overwinning,

Alverna had ook nog een kansje via Sven Reijnen, maar in de 94e minuut was het wederom Siep die aan buitenspel(?) ontsnapte en de 2-3 over Robert Zaalman lobde. De laatste 6 minuten  werd er niet meer gescoord, en ontspon zich een ‘MASV feestje’ met weinig respect voor andermans eigendommen.

Opstelling: Robert Zaalman: Job Gielen, Dennis Arts, Jari van Ginkel, Tjalling Kamerman (’88 Rob Ockers): Derek de Bruijn ©, Mels Lantang, Cas van de Wal (’75 Jens Arnouts): Sven Reijnen, Bas Broekman (’59 Mike Wouters), Sven van Gelde