Voetbal: Alverna verliest (na 2 overwinningen)

Sport
Van onze redactie
23 april 2018
Alverna heeft deze zondag een slecht vervolg gegeven aan de twee overwinningen van de laatste weken. Men begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd, kansjes waren er zeker in de eerste helft. Sven van Gelder met een kopbal op de lat, Bas Broekman met  twee kansen in een minuut en Dennis Arts met een vrije trap op 18 meter. Aan de andere kant waren er evenveel kansen te tellen. Na 7 minuten had de bal al op de stip kunnen liggen na een charge van Jari van Ginkel, maar de scheids zag er niets in. Robert Zaalman moest ook kansen van Vughts en van Baast onschadelijk maken, zodat er met 0-0 gerust kon worden.
Na rust was Nemelaer de betere ploeg en moest Alverna er alles aan doen om geen tegentreffer te incasseren. Toen na 60 minuten Kay Tassenaar geblesseerd uit viel, moest Jeffrey Kooistra anders wisselen dan gepland. Dit kwam de rust in het spel van Alverna niet ten goede. Toen na 72 minuten Heesters de 0-1 maakte werd het voor Alverna een nog moeilijkere opgave. Met het inbrengen van Tjalling Kamerman voor Dennis Arts, en Sven Reijnen voor Job  Gielen werd geprobeerd het tij te keren. Maar meteen na de wissels was het Vughts in de 80e minuut die de 0-2 aantekende. Alverna probeerde het hierna nog wel, maar met twee snelle uitvallen kreeg Nemelaer de kans om de score verder uit te breiden. Beide keren was Robert Zaalman die redde.
Dat de 1-2  van Mike Wouters in de 88e minuut de mooiste van de middag was, was een schrale troost.

Opstelling
Robert Zaalman: Job Gielen (‘79 Sven Reijnen) Kay Tassenaar (‘60 Mike Wouters). Jari van Ginkel. Derek de Bruijn: Mels Lantang. Sergio Vieira. Dennis Arts(‘75 Tjalling Kamerman). Bas  Broekman. Sven van Gelder