Voetbal: Alverna strijdt met negen man voor overwinning

Sport
Van onze redactie
18 maart 2019
KNVB Zuid 1C: Leones – Alverna  1-2

Alverna heeft in de uitwedstrijd tegen Leones drie zwaar bevochten punten gehaald. Na twee minuten was er al een meevaller voor Mats Hegman, die een keepersfout van Noud Koppers afstrafte en zo de 0-1 maakte. Daarna bleef het bijna een half uur gelijkwaardig, maar toen Alverna binnen een paar minuten Derek de Bruijn en Lennart v.d. Peppel met rood zag vertrekken, werd het duidelijk dat het nog een zwaar uur zou worden. Met elf tegen elf is deze tegenstander al zwaar te bevechten, dus met negen man is bijna ondoenlijk. Toch was het Alverna dat het eerste scoorde, op slag van rust mocht Cas van de Wal een strafschop nemen en schoot de 0-2 binnen. Een meevaller op een lekker moment.
Rust.
Dat men de tweede helft een stormloop van Leones kon verwachten was duidelijk. Voor Alverna restte er niets anders dan tegenhouden, en hopen op een counter. Het was al bekend dat Leones vooral in de slotfase vaak scoort en wedstrijden doet kantelen. Uit een van de vele aanvallen was het Floris Florissen die in de ‘85 minuut de aansluitingstreffer maakte. In de  hectische slotfase hield Alverna met kunst en vliegwerk stand, en mede door zijn reddingen kon doelman Robert Zaalman uitgroeien tot man van de wedstrijd en kon Alverna drie belangrijke punten bijschrijven.