Voetbal: Alverna seizoen gestart met overwinning op ’t Zand uit Tilburg.

24 september 2018
In de eerste helft nam men meteen het initiatief door goed druk te zetten op de verdedigers van ’t Zand. De eerste grote kans was voor Arthur van den Eeckhout die alleen op doelman Wouter Kogels af ging maar het lukte hem niet om de doelman te passeren. Dat lukte hem in de 34e min wel, een knappe aanname op de rand van de zestien gevolgd door een schot in de uiterste hoek was de doelman te machtig.

Vlak voor de rust was het bijna gelijk, toen in een scrimmage de bal wel drie keer richting Alverna doel werd geschoten,maar het uiteindelijk Jari van Ginkel was die voor opruiming zorgde. In de daaropvolgende aanval was het Levi Raja Boean die op rechts doorging en Mats Hegman de kans gaf om de 2-0 binnen te glijden.

Na de rust was het ’t Zand dat probeerde het initiatief over te nemen, en zo wat aan de achterstand te doen. Maar Alverna hield de rijen gesloten, en verder dan wat hoekschoppen kwam men niet. De meest gevaarlijke situaties werden door Alverna zelf veroorzaakt, Mels Lantang die een keer een te mooie oplossing wilde zoeken. Ook doelman Robert Zaalman ging bijna in de fout toen hij een speler uit wilde kappen en daarbij weg gleed.

In de slotfase ging ’t Zand met lange ballen proberen nog iets te forceren. De lange verdediger Milo Brown werd naar het front gestuurd, maar Kooistra damde het gevaar in door Rick van Ginkel in te brengen, die sinds bijna twee jaar weer competitie minuten kon maken.

Mijn “MVDW” was vandaag Cas van de Wal die als een kleine terriër op het middenveld tekeer ging, en veel tegen aanvallen onschadelijk maakte.

Volgende week zondag de ‘Derby’ uit bij Woezik om 14:30 uur

Opstelling Alverna Robert Zaalman, Job Gielen, Jari van Ginkel , Thomas van de Worp, Tjalling Kamerman, Mels Lantang, Mats Hegman, Cas van de Wal, Levi Raja Boean, Arthur van den Eeckhout (’79 Rick van Ginkel), Sven van Gelder(’89 Rens van Lanen)