Voetbal: Alverna schiet niet veel op met gelijkspel

29 april 2019
Nemelaer – Alverna 1-1

Alverna is met het gelijke spel in Haaren tegen Nemelaer niet veel opgeschoten, door omstandigheden was gelijkspelen eigenlijk het meest ‘ slechte’. Bij winst was Nemelaer winnaar geworden van de tweede periode, en had Alverna nog goede kansen gehad in de derde periode.

Die kansen zijn nu stukken minder, Nemelaer heeft daarin 6 punten voorsprong op Alverna, en ook Rhode met 2 punten vóór Alverna doet nog mee. Ook in de totaalstand is door het gelijkspel Leones uitgelopen naar een voorsprong van 6 punten.

Met de bekende gegevens vooraf was de wedstrijd aantrekkelijker dan men verwacht mocht hebben. De eerste helft was er wel een met weinig doelrijpe kansen. Afstandschoten en mogelijke uitbraken waren er wel, maar werden meestal vroegtijdig in de kiem gesmoord. Tot de 14e minuut was er voor beide doelen nauwelijks iets gebeurd, bij een hoekschop van Nemelaer werd de bal op doel gekopt, Robert Zaalman kon alleen de bal keren en Wesley Diepens was er als eerste bij om de bal alsnog tot doelpunt te promoveren (1-0). Verder waren er tot vlak voor rust schietkansen voor Mats Hegman (geblokt) Job Gielen (ruim naast), het dichts in de buurt kwam Sven van Gelder, die net over de kruising schoot. Het slotakkoord was voor Nemelaers Giel vd Ven, eerst snelde hij voorbij de verdediging en belandde de bal boven op de lat, en bij zijn schot een minuut later kon Robert Zaalman redding brengen. Rust

In de tweede helft leek het erop dat Nemelaer hoopte/verwachtte dat Alverna voor de optie “verliezen” zou kiezen. Men speelde afwachtend en liet het initiatief aan Alverna, na kansen voor Cas van de Wal, na een steekpass van Derek de Bruijn en een goede kans na een voorzet van Job Gielen was het wel duidelijk dat Alverna niet voor die optie koos. Alverna behield het betere van het spel, maar de grootste kans in die periode was voor Joeri Vugts, samenwerking tussen Jari van Ginkel en Robert Zaalman konden hem van zijn 29e treffer afhouden. Net nadat een voorzet van Martijn de Groot door Tjalling Kamerman naast gekopt werd, was het Cas van de Wal die het strafschopgebied in ging, voor de verkeerde optie leek te kiezen, maar zich toch vrij draaide en de 1-1 scoorde. Alverna bleef op zoek naar meer en via Sander Bisseling en Arthur van den Eeckhout waren er nog kansjes, ook nog voor Nemelaer, maar Joeri Vugts wist vandaag niet te scoren en bleef op 28 treffers staan. Daarmee kwam er een eindstand waar beide ploegen niet veel mee opschieten, maar het er toch mee moeten doen.

Opstelling Alverna: Robert Zaalman: Job Gielen (’70 Martijn de Groot), Jari van Ginkel, Mels Lantang, Tjalling Kamerman: Mats Hegman (87 Max Ukusare), Derek de Bruijn. Cas vd Wal, Sander Bisseling: Sven van Gelder (’82 Arthur vd Eeckhout), Levi Raja Boean