Voetbal: Alverna – Oirschot (2-1)

3 december 2018
Alverna kan na de overwinning op Oirschot naar boven blijven kijken op de ranglijst. Makkelijk was het allerminst, maar het positieve buiten de drie punten was het feit dat vooral in de tweede helft ook strijd geleverd werd.

Alverna heeft de intentie en de spelers om het “voetballend” te willen doen, maar als net als in een klokwerk niet alle radertjes meelopen, loopt het niet soepel. Vandaag was ook zo een dag, een paar radertjes rolden niet zo soepel. Over de gehele wedstrijd genomen mag Alverna zich  de gelukkige prijzen. Oirschot speelde zoals verwacht de ballen snel naar voor, om van daaruit de met lopende mensen gevaar te stichten. De   eerste kans was echter voor Alverna, het was Levi Raja Boean die een voorzet van Sven van Gelder net niet binnen kon werken. Vlak hierna ging Alverna in de fout, een foute inspeelbal moest ten koste van een overtreding worden gecorrigeerd. Gelukkig werd de vrije trap vanuit een kansrijke positie over geschoten. In de 22e min moest Alverna al wisselen, Levi Raja Boean verdraaide zijn knie bij een actie, en zijn vervanger was Rens van Lanen. In de 30e min komt Joris Swaanen op links goed door en zijn voorzet word door Dorus van de Wal in een keer op zijn pantoffel genomen, en vliegt in de goal (1-0). Alverna zit niet de pakken neer, want twee minuten later een kans voor Mats Hegman die word door doelman Timo vd Loo voor de voeten van Rens van Lanen gebokst. Zijn schot gaat via een hand van een verdediger naast, maar scheidsrechter Theelen oordeelt “niet opzettelijk”. Vijf minuten voor rust lijkt Alverna op gelijke hoogte te komen, Danny Meijer word de diepte in gestuurd en rond bekwaam af. Maar het doelpunt word afgekeurd vanwege buitenspel, waarbij de groene aanhang instemmend knikte, en de rode aanhang zijn twijfels had.

In de tweede helft begreep Alverna dat als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. En werd er met meer strijd, en misschien met minder vernuft gespeeld, maar Oirschot werd wel onder druk gezet. Onder kunstlicht en de gestaag vallende regen verlengde Mats Hegman in de 71e min een ingooi van de ingevallen Lennart van de Peppel op Rick van Ginkel die de 1-1 inkopte. Ook na de gelijkmaker blijven beide ploegen de overwinning zoeken. Alverna vind die als eerste, Lennart van de Peppel haalt in de 78e min verwoestend uit vanaf 25 meter, de bal gaat via onderkant lat en de grond tegen het net, een wereldgoal!!!!!

In de laatste fase speelde Oirschot natuurlijk alles of niets, en drukte Alverna met de rug tegen de muur. Dat leverde nog twee kansen op, één voor Dorus vd Wal wiens inzet door Robert Zaalman katachtig tot hoekschop werd verwerkt, uit die hoekschop schiet Sjoerd vd Wal van dichtbij ver over. Hierdoor blijft de 2-1 op het bord, en klimt Alverna weer een plaatsje op de ranglijst en staat nu samen met Woezik, Nemelaer en Brabantia op een gedeelde vierde plaats.

Volgende week gaat Alverna op bezoek bij HVCH in Heesch

Opstelling: Robert Zaalman: Dennis Arts, Rick van Ginkel, Thomas van de Worp, Tjalling Kamerman: Mats Hegman, Mels Lantang, Cas van de Wal (’60 Lennart van de Peppel): Levi Raja Boean (’22 Rens van Lanen) Danny Meijer (’80 Derek de Bruijn) Sven van Gelder.

Elftalfoto: @Rob Koppers