Voetbal: Alverna nog kans op lijfsbehoud na derby tegen Woezik

7 mei 2017
De derby tegen Woezik was een belangrijke wedstrijd voor Alverna. Het begin was voor Alverna, dat na 11 minuten resulteerde in de 0-1 van Ruben Rip, die een voorzet van Tjalling Kamerman mooi binnenkopte. Nauwelijks 2 minuten later was het al 0-2 toen Cas v.d. Wal na een goede interceptie Yannis Ngola wegstuurde, die op snelheid Ties Booltink klopte en goed binnenschoot.

Daarna was het Woezik dat toch wat meer grip op het spel kreeg, en via Jos Peltzer twee kansen kreeg, waarbij Niek van Ginkel handelend moet op treden. De tweede helft was net begonnen toen de scheids tot ontsteltenis van Alverna een penalty zag in een duel tussen Geatan Klaassen en Jos Peltzer. Peltzer zelf schoot raak. Hierna zette Woezik aan om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Die kwam 10 minuten voor tijd, wederom uit een penalty wegens terecht hands van Dennis Arts. Ook dit maal was Jos Peltzer de maker.

Door standen op andere velden was dit funest voor Alverna, zodat met man en macht op zoek gegaan werd naar die ene, o zo belangrijke treffer. Die kwam in de 93e minuut van de voet van Dennis Arts, die daarmee zijn fout goed maakte. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het einde, waardoor Alverna nog kans houdt op klassebehoud.