Voetbal: Alverna na winst op tweede plaats - achter Woezik

28 oktober 2019
Alverna – FC Eindhoven av  3-2

Alverna is door de eigen winst op Fc Eindhoven av, en de gunstige andere uitslagen geklommen naar de tweede plaats op de ranglijst achter koploper Woezik. De overwinning werd na een goede eerste helft toch nog moeizaam binnen gehaald.

Het was bekend dat Eindhoven fel zou starten, want in vier van de vorige vijf wedstrijden werd er al binnen tien minuten gescoord door de Eindhovenaren. Ook nu zochten ze de aanval, maar de eerste kans was voor Alverna. Cas van der Wal snoepte de bal af en kon alleen op de doelman af, maar de met zijn chocoladebeen ingeschoten bal kon door doelman Cas Peters tot hoekschop worden verwerkt. Dat was niet zozeer de verdienste van de onzeker ogende doelman als wel de kracht van het schot. Uit de daaropvolgende hoekschop schoot captain Jari van Ginkel net naast. Even later had Arthur vd Eeckhout de kans om over de ver voor zijn doel staande Peters te schieten, maar of hij had het niet gezien of durfde het niet aan, in ieder geval kans voorbij. In het levendige begin waren er ook kansjes voor Eindhoven, Gino de Wijs kon een keer afdrukken en ook Appie Azmani was in deze periode zeer actief. In de tiende minuut was het Sander Bisseling die achter een matige voorzet aanging, de bal binnen hield en vervolgens hard voorzette waardoor Johnny Dobson de bal knap binnen kon werken (1-0). Een paar minuten later leek Eindhoven op gelijke hoogte te komen, maar een vrije trap werd door Jari van Ginkel met de hak tot hoekschop verwerkt.

Vanaf dit moment neemt Alverna de regie over de wedstrijd over en drukt Eindhoven terug op eigen helft. Nadat eerst Cas vd Wal in de oefenversie een vrije trap net voorlangs de onzekere doelman Cas Peters laat draaien, is het in de twintigste minuut Owen Mbila die een vrije trap bij de verre paal wel binnen draait (2-0). Ook na de 2-0 blijft Alverna op zoek naar meer, Eindhoven word met goed spel onder druk gehouden en de kansen/kansjes volgen op rij. Derek de Bruijn, Johnny Dobson, Sander Bisseling krijgen mogelijkheden, maar verzaken de score uit te bouwen. Arthur vd Eeckhout doet dat wel, in de 32e minuut maakt hij de 3-0. Nog voor rust krijgt Arthur nog twee kansen, een via Owen Mbila, en vervolgens zag hij wel de doelman weer ver voor zijn doel staan, maar durfde het niet aan om uit te halen. Vlak voor rust nog een hachelijke situaties voor het Alverna doel, tot twee keer toe werd een ingeschoten bal geblokt door een verdedigend been.

Na rust komt er een ander wedstrijdbeeld, of Alverna nu minder speelt of Eindhoven beter, feit blijft dat Eindhoven de wedstrijd overneemt. In de eerste aanval is Ferd Pasaribu aan de aandacht ontsnapt en staat vogelvrij voor Robert Zaalman om in te koppen, tot Alverna’s opluchting kopt hij naast. Alverna weet geen balbezit te houden en daardoor kan Eindhoven regelmatig gevaarlijk door richting Alverna doel. De in de rust ingevallen topscoorder Jordi van Meurs die dit seizoen al in drie wedstrijden binnen vijf minuten wist te scoren, had er dit keer twaalf minuten voor nodig om het net te vinden (3-1). Tot zover nog niets aan de hand, Eindhoven houd het betere van het spel zonder dat dit tot werkelijk grote kansen lijd. Coach Borojevic probeert met het inbrengen van Bart Schiks en Danny Meijer de bakens te verzetten, net als vorige week. Maar was Alverna vorige week de jager, nu was het de opgejaagde en kon ook Danny niet zo bepalend zijn al vorige week.

Voordat Eindhoven de aansluiting vond had Alverna nog de kans om te scoren, de gedreven Derek de Bruijn speelde Sander Bisseling aan, deze zag de vrije Johnny Dobson niet waardoor deze kans verloren ging. Zeven minuten voor tijd vindt verdediger Justin de Vos met een kopbal de aansluiting (3-2). Eindhoven probeert het in de slotfase nog wel, maar verder dan een schot van Gino de Wijs dat naast gaat komt het niet. Borojevic wisselt Owen Mbila voor de wat defensievere Mels Lantang om de overwinning over de streep te trekken, dat lukt verder probleemloos, ook omdat scheidsrechter Stijn van Zuilichem er maar een minuutje bijtelt. Drie belangrijke punten, maar het verval in de tweede helft verdient aandacht. Man van de Wedstrijd was de wederom gedegen spelende Rick van Ginkel.

Opstelling: Robert Zaalman; Yassine Aarab, Jari v Ginkel, Rick van Ginkel, Jurre Grotenhuis; Cas van de Wal, Derek de Bruijn; Owen Mbila (‘88 Mels Lanting), Sander Bisseling (’78 Danny Meijer) Johnny Dobson; Arthur vd Eeckhout (’68 Bart Schiks).