Voetbal: Alverna moeizaam naar volgende ronde

15 november 2019
Bekerduel Trekvogels - Alverna  0-1

Alverna is er met veel pijn, moeite en geluk in geslaagd de volgende bekerronde te halen, op de Kwakkenberg besliste een eigen doelpunt in de 89e minuut het duel. Over de gehele wedstrijd waren de ploegen gelijkwaardig, kansen waren er voor beide teams. Zoals het veel gaat bij bekervoetbal, een zeer gemotiveerde club uit een lagere klasse die het de hoger spelende lastig maakt. Van Alverna kant was het veel ‘van net niet’, combinatie’s die niet liepen, slechte passes over korte afstand die niet aankwamen. Trekvogels was bereid om er meer energie in te gooien, en zo ontstond een gelijkwaardige wedstrijd. Ook de scheidsrechter hielp niet mee om er iets leuks van te maken, geen partijdigheid maar warrig voor beide kanten, de ene keer een licht duwtje met geel bestraffen, en de volgende grove charge wegwuiven. Het kan natuurlijk ook zijn dat de man het door de slechte verlichting niet gezien had.

Dichtst bij een treffer voor Trekvogels was Brian Janssen, die een vrije trap onhoudbaar voor Robert Zaalman tegen de lat schoot. Alverna kreeg ook diverse kansen, maar het vizier van Arthur vd Eeckhout, Owen Mbila en Sander Bisseling stond vandaag niet op scherp. Alverna kreeg na het inbrengen van Danny Meijer en Derek de Bruijn wel meer grip op het middenveld, zodat Trekvogels in het laatste gedeelte van de wedstrijd wat meer terug gedwongen werd. Tot het moment na 89 minuten, en iedereen zich al had verzoend met strafschoppen, was er ineens Kyle Honigh die de bal in eigen doel joeg (0-1). En daarmee de loterij van strafschoppen overbodig maakte, en Alverna een ticket naar de volgende ronde bezorgde. Heel veel meer valt er over deze wedstrijd niet te melden, of het moet zijn dat het de volgende ronde beter moet.

Opstelling: Robert Zaalman; Yassine Aarab, Jari v Ginkel, Dennis Arts, Jurre Grotenhuis; Danny Vos, Mels Lantang (‘75 Derek de Bruijn); Owen Mbila, Sander Bisseling (‘63 Danny Meijer), Lorenzo Rieken (’75 Johnny Dobson); Arthur vd Eeckhout