Voetbal: Alverna komt slechte start niet meer te boven

Algemeen
19 maart 2018
Alverna kwam op deze koude zondagmiddag een slechte start niet meer te boven. Na 3 minuten was er nog  een vrije trap voor Alverna op 18 mtr, die door Dennis Arts werd ingeschoten maar in de rebound was de inzet van Sven Reijnen net te zwak. Hierna nam HVCH het initiatief geheel over, en was op alle fronten de baas. Alverna kreeg geen grip op de tegenstander, en na 7 minuten was het 0-1 toen Lars van Lee scoorde. Nauwelijks 5 minuten later was het al 0-2 door Mustafa Seddiqi. In het vervolg van de eerste helft wist Alverna met kunst en vliegwerk verdere tegendoelpunten te voorkomen.

Het was duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden. Alverna begon feller, en al in de 47 minuut was er een grote kans voor Sven Reijnen die een voorzet van Cas vd Wal goed inschoot, maar keeper Brian Vialle reageerde  met een katachtige reflex. In de 58e min was het dan toch Sven v Gelder die de 1-2 aantekende, een doelpunt met een “luchtje” want alles wat Heesch was ging uit z’n dak. Hierna werd het duidelijk dat HVCH er niet gerust op was om deze uitslag over de streep te trekken. Alle trucs werden uit de kast gehaald om seconden te sparen.

Alverna drong verder aan, en na een uithaal van Mels Lantang op de lat bracht men Bas Broekman en Job Gielen in om er een slotoffensief uit te persen. Ook Kay Tassenaar werd  er in de spits bijgezet, maar verder dan wat hoekschoppen en halve kansen kwam men niet.

Volgende week is de uitwedstrijd tegen directe concurrent Oirschot V, waar in een knotsgekke thuiswedstrijd met 6-5 werd verloren.

Opstelling: Robert Zaalman: Martijn de Groot (’75 Job Gielen) Kay Tassenaar, Sergio Vieira, Derek de Bruijn©: Dennis Arts, Mels Lantang, Cas vd Wal: Sven Reijnen (’70 Bas Broekman) Jens Arnouts, Sven v Gelder.