Voetbal: Alverna beste in Best

Sport
Van onze redactie
5 november 2018
Alverna heeft weer eens gewonnen, dit was na de competitieopening de tweede overwinning. In de beginfase was het spel nogal rommelig van beide kanten, Alverna kwam in de 7e minuut goed weg toen de verder goed leidende scheidsrechter Michielsen de bal na een overtreding op Robin Buiks net buiten de zestien legde. De daarop volgende vrije trap werd door Robin Buiks zelf slecht genomen en was een makkelijke prooi voor Robert Zaalman. Even later een bal achter de Alvernaverdediging waar nog een kans voor Best uitkwam, maar hierna nam Alverna het over en reeg het onder leiding van Danny Meijer de  kansen aaneen: ’11 kans Sven van Gelder na een actie Rens van Lanen, ’17 kans Rens van Lanen via Mats Hegman, ’18 vrije doorloop Mels Lantang mist 1 op1 met de keeper. Plus nog een paar die door de scherp vlaggende grensrechter werden afgevlagd. Maar als na 23 minuten Danny Meijer een vrije trap op het hoofd van Rens van Lanen mikt is de 0-1 een feit, en is het hek van de dam. Want nauwelijks 2 minuten later is het Sven van Gelder die van 18 meter uithaalt en keeper Bjarne Bakker kansloos laat (2-0). In de  daarop volgende Alverna-aanval is het wederom Sven van Gelder die op identieke de 3-0 aantekent. Ook met deze voorsprong blijft Alverna gewoon doorgaan met het creëren  van kansen: ’27 Mats Hegman 1 op1 met de keeper, mist, ’30 Danny Meijer 1 op1, keeper redt, ’30 corner Danny Meijer net naast gekopt door Dennis Arts, ’32 kans Mats Hegman, ’39 corner Sven van Gelder net over gekopt door Jari van Ginkel, ’42 schot Derek de Bruijn net over. Deze kansen waren ook zeker het gevolg van het goede veldspel van Alverna, dat Best verder geen kans gunde in deze eerste helft.

In de tweede helft was er een feller Best te zien, dit leidde tot een optisch voordeel, maar echte kansen creëren kon men niet. Alverna kon het echte goede spel van de eerste helft geen gevolg geven, maar behield wel de controle over de wedstrijd. Mats Hegman en Danny Meijer werden in kansrijke positie afgevlagd/gefloten, verder kopte de ingevallen Rick van Ginkel een vrije trap van Dennis Arts net over. Mats Hegman wist een steekbal van de eveneens ingevallen Cas van de Wal niet op waarde te schatten, en zo bleven de kansen komen. Toch viel de goal aan de andere kant toen Stijn Beekx na een slippertje van Job Gielen met een lob de 1-3 eindstand kon maken.

Komend weekend is Alverna vrij, om daarna op 18 november thuis aan te treden tegen Rhode.

Opstelling: Robert Zaalman; Dennis Arts, Jari van Ginkel, thomas van de Worp (’58 Rick van Ginkel), Tjalling Kamerman; Mels Lantang, Mats Hegman, Derek de Bruijn©; Rens van Lanen (’75 Cas van de Wal), Danny Meijer (’69 Job Gielen) Sven van Gelder.