Voetbal: Alverna bekert verder

29 november 2017
vv Alverna heeft dinsdagavond 28 november de volgende ronde bereikt in de districtbekercompetitie door een overwinning tegen Juliana ‘31. Door kleine en grotere pijntjes en een schorsing was het nog een puzzel om een elftal neer te zetten. In de eerste helft was er een optisch overwicht voor Juliana, met wat kansen voor Van Lith en Niland. Aan de andere kant waren er ook kansen voor Sven van Gelder, Bas Broekman en Jens Arnouts. Vlak voor rust viel de bal bij een doorgekopte corner, volgens voor- en tegenstanders in het Juliana doel. Maar dit werd niet gezien door de neutrale grensrechter Dijkman en scheidsrechter Meilink.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, met kansjes over en weer. Een goede kans voor Juliana werd door Van Lith op de lat gekopt. En net op een moment dat iedereen zich verzoende met strafschoppen, maakte Bas Broekman zich knap vrij op het middenveld, zag Ruben Rip op rechts vertrekken en bediende hem op maat. Deze passeerde Lars Peters en gaf een perfecte voorzet op de inkomende Mels Lantang, die vervolgens de de 0-1 binnenschoot. De laatste minuten probeerde Juliana het nog wel, maar de verdediging van Alverna hield stand.

Opstelling:
Niek v Ginkel: Mels Lantang. Kay Tassenaar(c). Jari v Ginkel. Tjalling Kamerman: Sven v Gelder. Martijn de Groot. Sven Reijnen (‘60 Derek de Bruijn).Jens Arnouts (‘83 Ruben Rip): Mike Wouters (‘69 Dennis Arts). Bas Broekman.