Voetbal: A.W.C. blijft na winst op FC Tilburg op titelkoers

15 april 2018
  In een matige wedstrijd weet AWC pas na een rode kaart voor een verdediger van FC Tilburg het verschil te maken.

In de eerste helft kan AWC alleen het eerste kwartier laten zien met welke aspiraties zij naar Tilburg zijn gekomen. Veel balverlies kenmerkt het vervolg en zo wordt de rust met een 0-0 stand bereikt. Nog vermeldenswaard zijn de 2 gele kaarten, verdeeld over beide teams.

in de tweede helft wordt het spelbeeld niet veel beter, en tot de 60e minuut is er weinig tot niets te vermelden. Maar dan blesseert de keeper van AWC Mark ter Haar zich en moet vervangen worden door reservekeeper Jarik Veltmaat. Hij zal in het verloop van de wedstrijd zich niet laten verrassen.

Om toch wat meer druk op de tegenstander te zetten, zet de trainer Camiel de Jager Joost Loeffen in voor Youri Hubers. Dat leidt mede daardoor tot een rode kaart voor de verdediger van FC Tilburg. Safa Kizir wordt als doorgebroken speler de pas afgesneden. Na de wissel van Laurens Loenen voor Jaap Jansen weet Dennis Straten in de 84e minuut voor de 0-1 te zorgen. Als kers op de taart scoort Safa Kizir de 0-2 en blijft AWC kansrijk voor een kampioenschap, nu HVCH uit Heesch 2 weken moet toekijken hoe AWC de komende 2 (inhaal)wedstrijden gaat volbrengen.