Gemeente

Gepubliceerd op 16 maart 2019

0

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap op woensdag 20 maart

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de leden van Provinciale staten van Gelderland en de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Rivierenland. U kunt dan uw stem uitbrengen. Uiterlijk 6 maart 2019 krijgt u per post de stempassen. Eén voor de provinciale statenverkiezing en één voor de waterschapsverkiezing. Wilt u voor beide verkiezingen uw stem uitbrengen dan moet u beide stempassen meebrengen naar het stemlokaal. Afhankelijk van uw nationaliteit kan het zijn dat u alleen een oproep ontvangt voor de waterschapsverkiezing.

Wat moet u meenemen bij het stemmen?
Neem bij het stemmen uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee. Een legitimatiebewijs is een identiteitskaart, een paspoort of een rijbewijs. U bent verplicht dit bewijs te laten zien aan de voorzitter van het stembureau. Alleen voor het stemmen mag dit legitimatiebewijs maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Bent u uw stempas kwijtgeraakt?
Dan kunt u tot uiterlijk dinsdag 19 maart 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij het Huis van de gemeente, Kasteellaan 27. Schriftelijk of digitaal kan dit ook. Uiterlijk 14 maart moeten wij het digitale verzoek hebben. Schriftelijk mag het verzoek uiterlijk 15 maart binnen zijn. Op www.wijchen.nl/verkiezingenvindt u het formulier. Vindt u uw “oude” stempas nog terug? Dan kunt u daar niet mee stemmen. U kunt alleen stemmen met de nieuwe stempas.

Waar kunt u stemmen?
Op uw stempas staat het adres van een stemlokaal bij u in de buurt. U bent niet verplicht om daar te stemmen. U kunt in elk stemlokaal in de gemeente Wijchen uw stem uitbrengen. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 7.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Op www.wijchen.nl/verkiezingen vindt u een overzicht van alle stemlokalen.

Iemand anders machtigen om te stemmen?
Op onze website www.wijchen.nl/verkiezingen vindt u hiervoor de informatie en de formulieren.

Tags: , , , , , , ,
Back to Top ↑  • Partners