Evenementen

Gepubliceerd op 3 september 2015

0

Hulpdiensten Veiligheidsregio Gelderland-Zuid houden open dag

Hulpdiensten tonen voertuigen en hulpverleningsboten op De Waalkade bij Nijmegen
Altijd al een ambulance of blusboot van binnen willen zien? Kom kijken en laat je informeren!

Op zaterdag 12 september laten de hulpdiensten op De Waalkade bij Nijmegen hun hulpverleningsvoertuigen en -vaartuigen zien. Dit doen zij ná een grote oefening die op de Waal en de Waalkade bij Nijmegen plaatsvindt.
Tussen 12.00 uur en 14.00 uur kan het publiek de voertuigen en vaartuigen zien die tijdens de oefening zijn ingezet. Hulpverleners van onder andere de brandweer en de ambulancedienst geven bezoekers informatie over onder andere de voer- en vaartuigen.

Wat vindt u waar?
Verspreid over twee locaties op de Waalkade staan:
– Ambulance ter hoogte van kunstwerk Labyrinth
– Geneeskundige hulpverleningstent ter hoogte van kunstwerk Labyrinth
– Mobiele commandoruimte ter hoogte van kunstwerk Labyrinth
– Tankautospuit ter hoogte van de steiger Pannenkoekenboot
– Blusboot aan de steiger van de Pannenkoekenboot
– Vaartuig Rijkswaterstaat aan de steiger van de Pannenkoekenboot
– Vaartuig Reddingsbrigade aan de steiger van de Pannenkoekenboot
– Vaartuig Politie aan de steiger van de Pannenkoekenboot

Informatiestands Brandveilig Leven en Reddingsbrigade
Tegenover het Holland Casino, ter hoogte van de steiger van de Pannenkoekenboot, staat Brandweer Gelderland-Zuid met een informatiestand waar bezoekers tips en adviezen kunnen krijgen hoe zij brand kunnen voorkomen (Brandveilig Leven). Ook de Reddingsbrigade staat op deze plek met een informatiestand.

Bereikbaarheid Waalkade Nijmegen tijdens de oefening
De Waalkade is tijdens de oefening (van 09.30 – 12.00 uur) tussen Waalkade 15 (rotonde) en het kunstwerk ‘Labyrinth’ afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Vanaf de Oude Haven en de Lage Markt is de oefening voor het publiek goed te zien.

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) is een organisatie voor brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en voorbereiding en coördinatie op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. De VRGZ draagt bij aan een veilige regio, waarin rampen en crises zo goed mogelijk voorkomen en bestreden worden en de inwoners kunnen rekenen op snelle en goede geneeskundige hulpverlening en brandweerzorg. Dit doet zij samen met de 16 gemeenten in Gelderland-Zuid, de politie en andere lokale, regionale en landelijke partijen, zoals waterschappen of Rijkswaterstaat. Kijk voor meer informatie op www.vrgz.nl.

Tags: , , , , ,
Back to Top ↑
  • Advertentie-banner
  • Partners