Update: Mohamed Ali Mohamed en Mariska Dute snelsten in '5 van Wijchen'

30 augustus 2015
De vierde editie van de 5 van Wijchen was wederom een succes. Het was erg warm voor een hardloopwedstrijd maar dit weerhield de ruim 300 deelnemers er niet van om naar de atletiekbaan van AV Wijchen te komen. Mohamed Ali Mohamed maakte de verwachting helemaal waar door de Gala Run op zijn naam te schrijven. Hij liep een tijd van 14.48 min. Hij bleef daarmee uit de buurt van het parcoursrecord dat op naam staat van Jesper van der Wielen maar is wel de vierde “grote naam” die de hoogste trede van het Wijchense ereschavot weet te bestijgen.

Mohamed na de finish   Mohamed finishte exact 19 seconde voor de Marrokkaan Saaid Ribach. Abdellah Dacha werd derde in een tijd van 15.12 min en maakte daarmee het podium bij de mannen compleet. Nederlands recordhouder 800m Bram Som hield de eerste ronde de kopgroep nog in het vizier maar de achterstand bouwde in de tweede ronde verder uit. Hij kwam uiteindelijk als zesde over de finish.

dames winnaar   Bij de vrouwen versloeg Mariska Dute verrassend de talentvolle Marlin van Hal. Marta Alexandra Chylinski finishte bij de dames als derde. Helaas moest topfavoriet en Nederlands kampioen 5000m Jamie van Lieshout verstek laten gaat door een opgelopen blessure.

Wouter Kegge en Koen Willems, beide van AV Wijchen, maakte er een spannende race van bij de recreanten. De ervaren Kegge nam vanaf de start de leiding maar de winnaar van 2014 kon de eerste ronde goed volgen. Halverwege de tweede ronde sloeg Kegge een gat en verzekerde zich daar mee van de winst. De winnende tijd was 17.08 min. Bie de dames had de winnares niet misstaan in de Gala Run. Chanmari Koolen finishte in ijzersterke tijd van 18.45 min. Daan Reijnen was de snelste junior bij de jongens, Lisanne Schapendonk was dit bij de meisjes. Beide zijn lid van AV Wijchen. Bij de recreanten volbrachten ook drie  teams met een rolstoel de wedstrijd. Drie hardlopers duwde een rolstoel voort met daarin kinderen met een stofwisselingziekte om daarmee aandacht te vragen voor de stichting Energy4All.

Start Kidsrun   Meer dan 60 kinderen deden mee aan de nieuwe Kidsrun. De 650m werd bij de jongens gewonnen door Tiemen Janssen en bij de meisjes door Lotte Moolenaar. De 1500m werd gewonnen door respectievelijk Jeroen Nillesen en Inge van Heumen.

Foto's: Tim Klinkhamer van A.V.W.