Trivos Dames1 wint belangrijke wedstrijd, nog 3 punten te gaan!

12 april 2015
Trivos Dames 1  -  BSVO Dames 1  4-0 (25-13, 25-9, 25-18, 25-13)

De afgelopen week stond in het kader van de zenuwen bij de Trivos vrouwen. Op de training werd op het scherp van de snede getraind en iedereen met een groen/wit/zwart hart had toch wel last van een lichtelijke spanning.

Naaste concurrent DVO heeft 2 wedstrijden meer gespeeld en daarin de volle 10 punten bij elkaar geharkt. Even was er bij Trivos de hoop dat DVO toch wel 1 of 2 setjes zou laten liggen, echter helaas. Trivos was daardoor genoodzaakt in de resterende 2 wedstrijden 9 punten te behalen voor het rechtstreekse kampioenschap naar de 2e divisie.

Zogezegd zo gedaan en dus was het afgelopen zaterdag taak, onder het spiedend oog van de DVO-coach, om tegen degradant BSVO de volle winst te pakken. DJ Jan was zaterdag paraat en gaf de broodnodige beats voor-, tijdens- en na de wedstrijd. Dit had de juiste uitwerking op alles en iedereen in Sportcentrum Arcus en daardoor was er weer een fantastische sfeer op deze zaterdagmiddag.

De 1e set begon meteen heel sterk in het voordeel van Trivos. Een snelle voorsprong van 6-2 was bereikt en de navolgende servicereeks van Stefanie Beekers met 7 punten bracht de stand op 15-8. Toch bleek BSVO een hardnekkige tegenstander, ondanks de laatste plaats op de ranglijst. Mooi om te zien was het verschil tussen een potentiële kampioen en een degradant en dat het hem daarin op de details aankomt. De sterke verdediging van SVBO bracht Trivos af en toe in moeilijkheden, maar echt zorgwekkend is het geen moment geweest. Goede aanvallen via de set-up’s van spelverdeelster Hennie Visser, brachten de punten binnen 25-13.

In de 2e set kwam Trivos meteen op een 3-0 voorsprong. Een bal van Trivos in het net en een paar goede aanvallen van BSVO en eentje in het net brachten de stand op 5-2. Een bal om het hoekje van Stefanie Beekers en een keiharde aanval van Manon Ottjes brachten Trivos op 7-2. Trivos sloeg vervolgens bij de service de bal uit 7-3. Een mooi prikballetje van Stefanie Beekers bracht de service terug, waarna Manon Ottjes er met een 7 punter de stand 15-3 op het scorebord bracht.
Het spel golfde een beetje heen en weer, waarna coach Wouter Jansen bij de stand 20-6 de 15-jarige Sarah van Aalen inbracht voor de service. 3 punten op rij waren haar aandeel, waarna zij de 4e bal uit sloeg 23-7. De service kwam meteen terug door een klapper van Manon Ottjes 24-7. Toch weer een ijzersterke aanval van BSVO bracht de stand op 24-8 en ondanks een formidabele redding van libero Anouk Boereboom, toch ook nog de 24-9 werd binnen geslagen. Tenslotte was een mooie 1-2 combinatie tussen de zusjes Sarah en Eva van Aalen het winnende punt voor Trivos 25-9.

De 3e set was het eerste punt voor Trivos. Een bal in het net gaf de 1-1, waarna Eva van Aalen de 2-1 maakte. Een opstellingsfout van Trivos bracht de 2-2. Coach Wouter Jansen zag dat zijn team aan concentratieverlies begon te lijden en vroeg meteen een time-out aan. Na de time-out werd meteen door Trivos gescoord, waarna de service in het net werd geslagen 3-3.
Een listig prikballetje van BSVO gaf de stand 3-4 aan en de eerste achterstand was een feit. Door 2 keiharde aanvallen van Eva van Aalen en Dionne Schreven en een floatbal van Eva van Aalen, gaf een ietwat geruststellende stand op het scorebord 6-4. De service werd uitgeslagen 6-5, waarna Stefanie Beekers de service terug haalde 7-5. Een 6-punter was haar deel met de service, waaronder een ace 13-5. Nu was het Elkie Jaspers die met een paar bekeken aanvallen scoorde, maar ook BSVO had een paar harde aanvallen in petto. De vele toeschouwers zagen een mooi schouwspel ontstaan met aan weerskanten een sterke verdediging.

Trivos _D1 Mathilde Boereboom   De supersnelle 13-jarige Mathilde Boereboom (foto: Rob Jansen) zorgde voor een paar spectaculaire reddingen in het achterveld. Prachtige aanvallen werden door beide verdedigingslinies gepareerd en zo ging het een tijdje door. Bij de stand 23-18 kwam Sarah van Aalen in het team vanwege haar befaamde services. De 24-18 sloeg zij binnen via een speelster van BSVO en de 25-18 zelfs uit een ace.

Trivos begon zenuwachtig aan de 4e set. Immers een 5-punter moest worden binnen gehaald en dus was de druk groot. De 0-1 en 0-2 werden meteen door BSVO simpel gemaakt, maar gelukkig was daar Elkie Jaspers die 3 punten keihard binnen sloeg 3-2.
Goede aanvallen met Dionne Schreven, Stefanie Beekers en Manon Ottjes maakten een voorsprong van 14-6. Een paar mooie set-up’s van Sarah van Aalen op Manon Ottjes en Stefanie Beekers gaven een 20-10 voorsprong, waardoor de zenuwen enigszins bij de Trivosdames verdwenen.
Bij de stand 22-11 werd Charelle Remi ingebracht voor de moegestreden Manon Ottjes.
Remi bracht met haar service meteen 2 punten binnen, waaronder een ace 24-11. Vervolgens sloeg Trivos in het net en maakte BSVO met een ace ook nog een punt 24-13. BSVO maakte zelf een einde aan de lijdensweg, door een bal in het net te slaan 25-13.

Door deze overwinning is Trivos nog 3 setpunten verwijderd van het kampioenschap. Een minimale 1-3 overwinning op zaterdag 18 april tegen middenmotor ORMI in Epe is genoeg.

Een grote touringcar bus zal komende zaterdag vanaf Sportcentrum Arcus vertrekken om 15.00 uur naar Epe. Voor geïnteresseerden kan de Trivossite worden geraadpleegd.