Trivos-dames blijven winnen

9 november 2014
Na een moeizame eerste set werd uiteindelijk een ruime 4-0 overwinning geboekt op het eerst team van Arvevo uit Arnhem.

De eerste set begon moeizaam en de Trivos dames keken al snel tegen een 4-9 achterstand aan. Coach Wouter Jansen trachtte met een time-out de rust terug te laten keren aan de kant van Trivos en met succes. Dionne Schreven bracht met een goede servicebeurt de stand weer in evenwicht en er ontstond een gelijk opgaande strijd waarbij van beide kanten om ieder punt werd gestreden.  Bij een stand van 18-18 werd de startende spelverdeelster Femke Rongen vervangen door de 14-jarige Sarah van Aalen, om zodoende nog meer blokkerend  vermogen aan het net te krijgen. Beide teams streden voor elk punt en uiteindelijk werd de set met 25-23 binnengehaald. Manon Ottjes scoorde het laatste punt met een verwoestende uithaal.

De tweede set ging lange tijd gelijk op en bleef de stand tot 9-9 in evenwicht. Met de wissel van Anne Veenstra voor Eva van Aalen probeerde Trivos de wedstrijd te laten kantelen. Met sterke servicebeurten van  Nienke Visser en Sarah van Aalen liepen de Trivos-dames uit naar 18-10. Een time-out van de Arnhemse coach brak het ritme van Trivos en  Arvevo liep weer enkele punten in. Een goed blok van Trivos bij de stand van 19-14 bracht de service weer terug naar Trivos-zijde en door een goed serverende Stefanie Beekers liep Trivos verder uit en liet zich niet meer verrassen door de Arnhemse tegenstanders die met 25-16 naar de kant werden gestuurd.

De derde set begon als een kopie van de tweede en waren de teams aan elkaar gewaagd en bleef de stand lange tijd in evenwicht. Een sterke servicebeurt van Manon Ottjes bracht de verdediging van Arvevo in grote problemen en ondanks de 2 time-outs die de Arnhemse coach gebruikte om het ritme van Trivos te breken, scoorden de Trivos-dames 7 punten op rij en liepen zij uit naar een 14-5 voorsprong. Een misverstand in de Trivos-verdediging bracht de service terug naar Arvevo. Door sterk serveren en gesteund door de enthousiaste Arnhemse supporters kroop Arvevo langzamerhand dichterbij. Ook het Trivos-publiek liet zich luidruchtig horen en zo ontstond er ook op de tribune een ludieke en sportieve zangwedstrijd tussen de twee supportersgroepen. Op het veld kregen de Trivos-dames geleidelijk weer grip op de wedstrijd en liepen verder uit naar 20-13. Op deze stand ontstond er grote verwarring nadat de Trivos-assistent coach Tom Groenen de tweede scheidsrechter op een opstellingsfout aan Arnhemse kant attendeerde. Dit leidde op de bank en op de tribune tot grote commotie. Uiteindelijk kreeg Trivos het punt toegekend en was het verzet van Arvevo gebroken. Coach Wouter Jansen maakte van de gelegenheid gebruik om Hennie Visser weer enige speelminuten te geven nadat zij maandenlang aan de kant had gestaan met  een langdurige enkelblessure. Trivos haalde de set binnen met 25-14.

In de vierde set liep Arvevo vrij gemakkelijk uit naar een 4-9 voorsprong door wisselvallig spel van Trivos. Daarna brak voor beide teams een periode van veel persoonlijke fouten aan. Op de stand van 11-15 heroverde Trivos opnieuw de service en door een zeer sterke service-serie van Nienke Visser scoorde Trivos  9 punten op  rij en was de weerstand van de Arvevo-dames gebroken. Trivos kwam niet meer in gevaar en speelde de wedstrijd eenvoudig uit en met 25-17 in de laatste set voegden de Trivos-dames weer 5 waardevolle punten toe aan hun totaal en blijven met 34 punten uit 8 wedstrijden koploper in de regiodivisie. Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd in Apeldoorn tegen het derde team van Dynamo, dat evenveel verliespunten heeft als Trivos, maar minder wedstrijden heeft gespeeld.

Fotograaf: Rob Jansen