Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 5 december 2017

0

Toneelvereniging De Eendracht speelt ‘Tussen Kunst of Kerst’

Toneelvereniging “De Eendracht” speelt op 10 december om 20.00 uur het kerstspel “Tussen Kunst of Kerst” in de Oase op Alverna. Het belooft weer een gezellige avond te worden. Toegangskaarten € 7,50, kinderen € 3,50. U kunt ze bestellen op telefoonnummer 06-40405052 (Nelleke Rosmalen) of 024-6415495 (Ria Laurant).

Een korte beschrijving:
Jan Verhagen, een oudere heer in Huize ‘Zorgvliet’, schildert een portret van een medebewoonster van het tehuis; als het gezicht klaar is schildert hij er in een ondeugende bui (als zijn model al weer weg is) een bloot bovenlichaam bij.

Van de ene kant ontdekken sommige oudere heren in het tehuis een artistieke aanleg bij zichzelf en ze richten samen een schilderclubje op, met als doel: schilderen naar levend model. Anderen echter zijn diep geschokt! Zoals bijvoorbeeld moeder-overste, die in heilige woede ontsteekt: waar moet het met de wereld naar toe?

De directrice weet er aanvankelijk geen raad mee: ze heeft al genoeg te stellen met bewoners van het tehuis, die vergeten hun medicijnen op tijd in te nemen. Moeder-overste schrijft een brief op poten naar meneer de bisschop en ze eist, dat Huize “Zorgvliet” op staande voet gesloten wordt! En dat allemaal in de Kersttijd…

  Foto: Toneelvereniging de Eendracht

Tags: , , ,
Back to Top ↑
  • Touwslagersbaan 2
  • Partners