Algemeen

Gepubliceerd op 15 april 2019

Theo van den Broek uit Wijchen zamelt 10 ton doppen in voor Bultersmekke Assistancedogs, help mee!

  Theo van den Broek heeft in 4 maanden tijd maar liefst 10 ton plastic doppen ingezameld voor Bultersmekke Assistancedogs. Theo is initiatiefnemer van “Drop je Dopje” en is al jaren een inzamelpunt voor deze Stichting om zo mensen die hulpbehoevend zijn aan een hulphond te helpen. Bultersmekke zet zich in voor mensen met een beperking die door de zorgverzekeraar een hulphond niet vergoed krijgen.

  Met het inzamelpunt voor Bultersmekke Assistancedogs  https://www.bultersmekke.nl is Theo van den Broek inmiddels een begrip in Wijchen geworden. Mensen vanuit binnen- en buitenland weten Theo te vinden om doppen in te leveren voor het goede doel. In 2018 heeft dit fantastische initiatief én de inzet van vele mensen die doppen voor Bultersmekke Assistancedogs sparen een mooi bedrag van 7000,00 euro opgebracht.

Bultersmekke Assistancedogs is een nonprofitorganisatie dat assistentiehonden biedt voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke of auditieve beperking, met epilepsie, autisme, maar ook met problemen op psychisch en/of psychosociaal gebied. De assistentiehond wordt in de thuissituatie opgeleid om zo een hechte samenwerking te creëren tussen de hulpbehoevende en de hond.

Een assistentiehond is een hond die geleerd heeft een persoon met een beperking te helpen met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden. Een assistentiehond kan bij bepaalde beperkingen vooraf de persoon waarschuwen, mensen en hulpdiensten alarmeren. Eveneens zijn assistentiehonden in staat stress en angsten in belangrijke mate weg te nemen.

  Theo: “Wat mij raakt is dat mensen nog steeds hart hebben voor hulpbehoevende mensen in onze samenleving. De inzameling loopt heel hard, het is bijna een dagtaak geworden. De doppen zijn nog altijd van harte welkom.”

Met het sparen van de plastic doppen kunt u geld inzamelen voor Bultersmekke Assistancedogs. De gehele opbrengst komt ten goede aan de opleiding van de assistentiehonden doordat het inzamelen, het sorteren en  het transport vrijwillig wordt uitgevoerd.”

Op de Facebookpagina Doppenactie Wijchen BultersMekke kunt u  de inzameling volgen. Doordat de leden ook weer delen op hun eigen pagina krijgen zij steeds meer naamsbekendheid voor BultersMekke.

Alle doppen waarin het symbool van recycling gedrukt staat kunnen aangeboden worden. Plastic doppen, bierdoppen, groentepotdoppen, plastic tassen. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Wilt u ook voor dit fantastische goede doel plastic doppen sparen, dan kunt u deze bij het schuurtje neerleggen bij Theo op het adres: Valendrieseweg 42A in Wijchen”.

Tekst/fotografie: Ans Baars-van Haalen

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑
  • Herckenrath fietsplaza
  • Partners