Goed doel

Gepubliceerd op 16 mei 2018

0

Startschot Kleine Jantje Beton Loterij in Paschalisschool

Vandaag wordt het grote startschot van de Kleine Jantje Beton Loterij gegeven en komen ruim zeshonderd basisscholen in Nederland in actie voor buitenspelen. Zo ook de Wijchense Paschalisschool.

  Belang van buitenspelen
Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen.

Buitenspelen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt
Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen! Door tijdgebrek en te weinig speelplaatsen is spelen steeds minder vanzelfsprekend. Daar doet Jantje Beton iets aan met De Kleine Jantje Beton Loterij.                                                                                                  

Lotenverkoop voor prijzen, opbrengsten naar spelen
Ruim 60.000 leerlingen van deelnemende scholen verkopen lootjes waarmee prijzen zijn te winnen als een fiets of voetbal. De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan spelen en bewegen op en rond het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen! Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen.

Tags: , , , ,
Back to Top ↑
  • Advertentie-banner
  • Partners