Foto's: Ron de Groot geeft na 2-0 overwinning NEC-fans hoop!

10 mei 2019
NEC ging op vrijdag 10 mei op weg naar de eredivisie. In de eerste wedstrijd van 6 finales ging tegen RKC in De Goffert de Nijmeegse formatie van start met achterin Branderhorst, Labylle, Kvida, Bossaerts en Joppen. Op het middenveld Bruijn, Tresor en Dijkstra. En voorin Wolters, Druif en Okita.

De formatie van Ron de Groot begint sterk en staat binnen 15 minuten via Tresor en Bruijn met 2-0! De ploeg lijkt alle schroom van zich af te gooien en krijgt nog kansen om de voorsprong te vergroten via Wolters en Tresor. Tevens wordt een doelpunt van Bruijn terecht door de VAR afgekeurd. Maar ook RKC krijgt kansen.

Na rust krijgen de 8295 toeschouwers veel doelkansen voorgeschoteld. De wedstrijd valt nooit helemaal stil en beide ploegen missen meerdere malen grote kansen! Het lukt NEC niet om rustmomenten in balbezit in te bouwen. Binnen 2/3 balcontacten wordt telkens té snel de diepte gezocht. RKC mist in een sterke periode diverse kansen om de aansluitingstreffer te maken. Ook NEC met in de hoofdrollen Tresor Ndayishimiye en een sterk spelende Dijkstra op het middenveld kunnen de wedstrijd, waar de VAR een doelpunt van Okita terecht afkeurt, niet definitief beslissen.

Met deze 2-0 heeft NEC zichzelf een prima uitgangspositie verschaft maar of RKC op aanstaande dinsdag 14 mei 18.30 uur in eigen huis geen kans heeft om alsnog te verassen valt te bezien. Ron de Groot heeft de fans de balans in het elftal en het geloof van winnen gegeven!