Patron de Cuisine Dennis van Dijk uit Wijchen wint prijzen!

Uitgelicht
Van onze redactie
15 januari 2019
U kent hem wellicht nog wel van de restaurants Het Verlangen en Puur Dennis in Wijchen en Vesta in Nederasselt. De 44-jarige in Wijchen woonachtige kok heeft sinds mei 2018 samen met zijn vrouw Dimphke De Boer zijn eigen restaurant Van Dijk en De Boer aan de Dommer van Poldersveldtweg 71 in Nijmegen-Oost. In de maand december hebben ze maar liefst 2 prijzen binnengesleept! Allereerst werd hij door het magazine Wijn Spijs in de maand december uitgeroepen tot het beste restaurant van Nijmegen en tevens werd hij door de lokale nieuwssite “In de buurt Nijmegen” tot chef van het jaar gekozen. Dennis is er trots op en met zijn 30 jaar ervaring als kok is de Wijchenaar van mening dat je als chef-kok eigenlijk groenteman, slager en ook nog eens bakker bent.

  Dennis: "We zijn erg trots en hebben positief van ons laten horen door heel hard te werken. Natuurlijk alle complimenten aan mijn team. We zitten met Van Dijk en de Boer op een speciale plek waar we “opvallend” moeten werken. De beleving vinden wij erg belangrijk en ik laat graag zien hoe we werken. Regelmatig geven we dan ook een rondleiding door onze horecagelegenheid. Qua gerechten kan ik zeggen dat we koken “met karakter verfijnd”. Hiermee laten we echt het product shinen. Tevens kom ik graag bij de gasten aan tafel om met passie over te brengen en uitleg te geven over de gerechten!” Kortom, Wijchen heeft er een topkok bij. Vooral als horecaondernemer Dennis tot slot laat weten onlangs nog voor 260 gasten te hebben gekookt. Zijn gerecht Hertenwang met crumble van spruit, krokante pastinaak en een espuma van aardpeer en bataat was hiermee het winnende gerecht van de Wijn Spijs Wandeling. De wijn die geserveerd werd was Generation 73 uit Italië. Heeft u nu ook zo’n honger gekregen?

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties