Gepubliceerd op april 13th, 2019

Video: Schrijf je nu in voor ‘De Emilialoop’ op zaterdag 11 mei!

De Emilialoop op zaterdag 11 mei in het centrum van Wijchen is een nieuw en sportief evenement waar Wijchen aan toe is. Dat laat Atletiek Vereniging Wijchen trots weten.

Met een scholencompetitie voor de jeugd, Wijchense bedrijven die elkaar uitdagen met de bedrijvenloop, gezelligheid op de markt, de Ecodas Montanhas Sambaband en DJ Wilco bij de start/finishlocatie.

Daar wil je toch bij zijn?!

Bekijk hier de Promovideo Emilialoop  (YourProductions) en schrijf je in!

Op woensdag 1 mei sluit de voorinschrijving.

 

De Emilialoop die dit jaar voor het eerst plaats vindt belooft iets moois te worden. Het wordt een echte centrumloop met voor ieder wat wils. Naast de 5 en de 10 km voor recreanten en wedstrijdlopers, is er ook voor de jeugd een 1 km en een 2.5 km-loop. Atletiek Vereniging Wijchen vindt het belangrijk om de jeugd kennis te laten maken met hardlopen! Want bewegen is gezond en erg cool om te doen. Vandaar dat de organisatie hoopt op o.a. een grote deelname van jeugdige atleten. De start is natuurlijk bij het mooie beeld van Emilia in de Kasteellaan.

De bijzondere naam Emilialoop verwijst naar de kasteelvrouw die op het Wijchens kasteel heeft gewoond. In 1609 kocht Emilia van Nassau het kasteel en samen met haar man Emanuel bouwde ze een nieuw kasteel op de oude fundamenten. Vandaar de twee E’s in het logo.

Tags: , , ,
Naar boven ↑
  • Herckenrath fietsplaza
  • Partners