Ondernemers

Gepubliceerd op 10 juli 2018

0

Micro spraakversterker in plaats van een hoortoestel? Van Schijndel Hoortechniek!

Onzichtbaar beter horen en verstaan: de vernieuwde spraakversterker van Van Schijndel Hoortechniek is nóg minder zichtbaar dan een conventioneel hoortoestel. In allerlei situaties, zoals in gezelschap, bij het televisiekijken of tijdens gesprekken, hebben veel mensen moeite om alles te verstaan. Meestal weten ze niet precies of het aan hun eigen gehoor of aan de omgeving ligt. Voor mensen met gehoorverlies is het vaak niet gemakkelijk om te accepteren dat ze een hoortoestel nodig hebben.

Wetenschappers uit de Verenigde Staten zijn er in geslaagd om een miniatuur-gehoorchip te ontwikkelen dat in zijn geheel zo klein is, dat hij volledig onzichtbaar in het oor kan worden gedragen. Dit eerste maatwerk hoorsysteem verdwijnt volledig in het oor en is daardoor onzichtbaar. Vooral in gezelschap is het voor mensen met gehoorverlies vaak moeilijk om een gesprek te volgen. Het nieuwe product zorgt ervoor dat de stemmen versterkt worden. Omgevingsgeluiden worden door de slimme gehoorchip automatisch weggedrukt. Daarom heet het ook ‘spraakversterker’, omdat het meer kan dan een hoortoestel. Dankzij de discrete technologie zijn gesprekken beter te volgen, en niemand die het ziet. In een vrijblijvend adviesgesprek met een specialist van Van Schijndel Hoortechniek wordt duidelijk of deze hooroplossing geschikt is voor het oor en voor de mate van gehoorverlies. Zo ja, dan wordt er een afdruk gemaakt van het oor, deze wordt met behulp van een 3D-scanner gedigitaliseerd, waarna de spraakversterker in de Verenigde Staten in één van de modernste fabrieken ter wereld op maat wordt gemaakt.

  Belangstellenden met een gehoorverlies kunnen zich vanaf nu aanmelden bij Van Schijndel Hoortechniek om de nieuwe hoor technologie te ervaren. Er is plek voor maximaal 20 personen. Bel 024-6637311 of mail wijchen@vanschijndelhoortechniek.nl

Van Schijndel Hoortechniek, Burchtstraat 19, Wijchen, 024-6637311

Tags: , , , , ,
Back to Top ↑
  • Advertentie-banner
  • Partners