MHC Hockeydames Wijchen spelen thuis gelijk tegen Arnhem

7 april 2019
MHC Wijchen dames 1 – Arnhem dames 1  1-1

De Wijchense dames mochten het opnemen tegen Arnhem dat na de winterstop in een stijgende lijn bezig is en veel punten heeft gepakt om de aansluiting te maken met de subtop van de poule. Wijchen daarentegen, heeft het na de winterstop lastig en komt moeizaam tot scoren, ondanks dat ze goede kansen krijgen. Ook vandaag moest de ploeg de eerste helft wennen aan het spelsysteem van de tegenstander, maar toch kreeg het de betere kansen. Het was Arnhem dat de 0-1 scoorde uit een strafcorner in de 28e minuut.

Door in de rust het team beter te positioneren, was Wijchen de betere van het spel gedurende de tweede helft. Ook nu kreeg het kansen en mogelijkheden, maar er werd niet gescoord. 8 minuten voor tijd besloot coach Meta Bouwmans om alles of niets te spelen en haalde de keepster naar de kant voor een extra veldspeelster. Hiermee kreeg de ploeg nog meer overwicht en wist Elle de Korte 4 minuten voor tijd de gelijkmaker achter de uitstekend keepende Arnhemse keepster te werken. Wijchen hield hoge druk en kreeg in de resterende minuten nog een kans en twee strafcorners. Deze werden niet benut en dus kwam de eindstand 1-1 definitief op het bord te staan na 70 minuten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Ares op het programma.