Matrixx Magix soepel naar winst in Rotterdam

23 maart 2014
Wat Michael Schuurs zijn ploeg tijdens de vrijdagtrainingen heeft voorgehouden is niet bekend, maar dat het effect had werd al in het eerste kwart duidelijk. Magixx was naar De Maasstad gekomen om “iets” recht te zetten. De tip-off was voor Sjors Poels en de eerste score van de wedstrijd was ook voor hem. Kelvin Martin leverde de eerste steal af en scoorde aansluitend, daarmee werd het 0 – 4. Robbie Sihota scoorde 0 – 6 en benutte de bonus waarmee het 0 -7 werd. Daarmee was de toon gezet. De Rotterdammers begonnen te slap en de getergde Wijchense ploeg maakte daar dankbaar gebruik van. Robert Krabbendam liep tegen een block aan van Kelvin Martin, gevolgd door een prachtige aanval. Sihota speelde Richard vrij onder de basket en deze passte door op Poels en de stand werd 2 – 11. Het eerste kwart werd afgesloten met 23 -10 en daarmee bleek de wedstrijd (achteraf) al te zijn gespeeld. Sjors Poels maakte dit kwart 9 van zijn uiteindelijke 11 punten.

In het tweede kwart wist de ploeg van Ferry Steenmertz zich even terug in de wedstrijd te spelen en scoorde 5 punten op rij. Patrick Richard toonde zijn klasse en met een coast to coast werd het verschil weer 10 punten. Magixx bleek succesvol de zoneverdediging te hanteren waardoor Rotterdam moeilijk tot scoren kwam. De schamele 7 punten werden uiteindelijk in dit kwart door hen gescoord. Robbie Sihota was beter op dreef en wist dit kwart het net vier maal op rij te vinden, resultaat 8 punten. Het werd uiteindelijk zijn avond, zijn eindscore was 23 punten en 10 rebounds, een heuse double double. Het tweede kwart werd uiteindelijk afgesloten met 17 – 40.

In het derde kwart waren de verschillen minder groot. Rotterdam sprokkelde 17 punten bijeen met goede scores van Ivan Filipan en twee driepunters van Cameron Echols, zijn enige scores van de wedstrijd. Bij de limegroenen ging Kelvin Martin succesvol coast to coast en maakte Roger Franklin 3 scores op rij, ook meteen zijn scorend aandeel in deze ontmoeting.

Na drie kwarten was de tussenstand 34 – 60 en de strijd al lang gestreden. De Wijchenaren waren nog niet uitgespeeld. Nick Oudendag plaatste een mooie steal en gaf Kelvin Martin een vrije doortocht richting basket. In zijn overijver om een mooie afrondende dunk in te zetten constateerden de mannen in het oranje een loopovertreding. Kennelijk tot ongenoegen van de Wijchense bank en een technische fout was het gevolg. Het weerhield Martin er niet van alsnog de mooiste actie van de avond te maken met een oogstrelende alley-oop, op aangeven van Patrick Richard. Magixx supporters en het Rotterdams publiek waren eensgezind in hun applaus.

De eindstand werd uiteindelijk 46 – 79 en de wedstrijdpunten gingen naar Wijchen. Opvallend was nog het geringe aantal persoonlijke fouten, 14 voor Rotterdam en 12 voor  Magixx, waarvan Martin er vijf voor zijn rekening nam, maar ook elf punten, 5 rebounds en vijf assists.

Magixx had meer beleving en toonde meer klasse dan Rotterdam. Twee dagen terug werden zij op deze fronten nog afgetroefd, maar ook dat is inmiddels geschiedenis.