Vrijwilligerswerk

Gepubliceerd op 2 april 2019

Kent u iemand die een lintje verdient?

2020, het klinkt nog ver weg. Maar als u iemand kent die flink in het zonnetje gezet mag worden, moet uw aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding uiterlijk 1 juni 2019 bij de gemeente binnen zijn. In Wijchen zijn veel mensen actief als vrijwilliger die in aanmerking kunnen komen voor dit bijzondere blijk van maatschappelijke waardering. Maar het zijn anderen die eraan moeten denken hen voor te dragen.

Wie komt in aanmerking?
De kandidaat moet in Wijchen wonen en heeft zich minimaal vijftien jaar bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. De tijdsbesteding moet intensief zijn. Voorbeelden zijn langdurig bestuurslidmaatschap of ander onbetaald vrijwilligerswerk voor een kerk, organisatie of vereniging.

Hoe draag ik iemand voor?
U draagt een persoon voor door het voorstelformulier helemaal in te vullen. Verder schrijven nog minstens twee personen een brief waarin zij uitleggen waarom zij vinden dat deze persoon een lintje verdient. Lever deze brieven samen met het ingevulde voorstelformulier uiterlijk 1 juni 2019 in bij de gemeente Wijchen.

Meer informatie
Op www.wijchen.nl vindt u meer informatie en het voorstelformulier. Twijfelt u of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan contact op met Sandra Langeslag via s.langeslag@wijchen.nl of via 088 432 71 10.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners