Sport

Gepubliceerd op 11 maart 2018

0

Judo: Wijchenaar Sven Litjens Nederlands Kampioen -18 90+kg

Na het succes van Sven Litjens op het Espoir toernooi afgelopen januari heeft de Wijchenaar zaterdag 10 maart een nationale titel op zijn naam gezet. Sven heeft drie weken terug ook al op overtuigende wijze de districtkampioenschappen doorlopen (3* ipon). De wedstrijden werden gehouden in het T-Kwadraat in Tilburg. Leuk dat de zoon van onze webhost Rob Litjes Nederlands kampioen judo is geworden!

Sven begon zijn wedstrijden deze dag tegen Daan van de Heuvel. Sven had twee Wazari’s nodig om van hem te winnen. Hierna was het de beurt aan Sven om tegen Wim van Asselt te judoën. Deze werd met een Ipon Seoi Nage na een seconde of 20 al gewonnen door Sven. Hierna was het de finale partij tussen Swen Peek (Groesbeek) en Sven. Sven wist dat het belangrijk was om rustig te blijven. Na twee minuten paste Swen Peek zijn manier van Judoën aan. Sven wist daar bijna direct van te profiteren door wederom via een Ipon Seoi Nage Swen Peek op zijn rug te leggen. Door deze drie wedstrijden te winnen heeft de jonge Wijchenaar het Nationaal kampioenschap tot 18 jaar in de categorie boven de 90 kilo behaald.

  Sven traint op dit moment bij Judo Academy Nijmegen. Onder leiding van Erik Stunnenberg is hij vooral rijker geworden aan techniek, conditie en mentale weerbaarheid. Hij is met judo begonnen bij Rob de Haan, die hem al snel naar Derks Sport stuurde. Daar heeft hij jarenlang getraind onder zowel Wilfred Derks als ook André van Melis. Wat een topprestatie en dus van harte proficiat!

Kijk hier naar het filmpje!

Tags: , , , ,
Back to Top ↑
  • Advertentie-banner
  • Partners