Sport

Gepubliceerd op 21 november 2018

0

Jeremy van de Kraats uit Wijchen 2L Saloon Stockcar Point Champion!

De 25-jarige Wijchenaar Jeremy van de Kraats woonachtig op de Homberg is een Stockcartalent. Op 28 oktober werd hij over 14 races de kampioen van het seizoen 2018 in Venray. Jeremy zit al vanaf zijn 17e jaar in de autospeedwayracerij. Jeremy: “Ik ben begonnen in de Ministox, een jeugdklasse waar ik veel geleerd heb. Door mijn vader René ben ik hiermee begonnen. Met 18 jaar koos ik voor de Stockrods. Het is een non-contactsport, dat wil zeggen dat de auto’s elkaar niet raken. Dat heb ik 2 jaar gedaan, maar om mijn agressieve rijstijl beter tot zijn recht te laten komen koos ik voor de klasse waar ik vanaf 2014 nu in race: de 2L Saloon Stock Car-klasse.”

  In 2016 werd de Wijchenaar ook al kampioen in deze klasse. Het kampioenschap nu is echter van een beter en hoger niveau. Jeremy: ”In 2016 werd ik kampioen, toen reden we in de Nederlandse stijl – tegen de klok in. Het stuur zit dan dus links. Maar omdat ik en een kameraad naar een hoger niveau wilden en we met de klok mee wilden gaan rijden – stuur aan rechterkant – hadden we aan de bond voorgesteld om ons als klasse aan te sluiten in Engeland bij de SSCA Saloon Stock Car Assosiations. Dit verzoek werd helaas afgekeurd. Maar daardoor kregen we wel de mogelijkheid om ons bij ASE in Emmen aan te sluiten. Deze bond keurde de Engelse stijl van tijden wel goed. Het kampioenschap nu heeft voor mij meer waarde want de concurrentie is stukken groter en beter!”

  Op de vraag ‘wat nu?’ antwoordt Jeremy: “Nou, in Engeland rijden de besten van de wereld en daar gaan we volgend seizoen meer racen. Ik wil de allerbeste tegenstanders om te laten zien dat ik deze klasse volledig beheers!” KRJK Motorsport bestaat uit een team van de medewerkers René van de Kraats, John van Dinteren en Didier Mestdagh. Zonder de volgende sponsoren was Jeremy geen kampioen geworden:
Paul Lam Verkeersschool Nijmegen
BWG Banden Wielen Grave
DM Race Fabrications
Autodemontage Kanaaldijk Nijmegen
Kendall Motor Oil Nijmegen
GRP Grief Race Preparations
Ryan Wright Signs
Scheijvens-Levels Bestratingen Posterholt
PV kozijnen Posterholt
Bram Doensen Uw Vakspecialist Haelen.

“Ik wil tot slot graag mijn vrouw Mellanie en dochter Beau bedanken voor de vele uren dat ik er niet was!” We feliciteren Jeremy met zijn kampioenschap! Zie hier een video, Jeremy is nr H16.

Tags: , , , , , , ,
Back to Top ↑  • Partners