Goed doel

Gepubliceerd op 23 oktober 2018

0

Informatie over Stichting Zaare: een hart voor vrouwen

Op vrijdag 2 november kunt u informatie krijgen over Stichting Zaare. Er zijn workshops Afrikaanse zang door Zoë, Afrikaanse dans door Fardowsa en Saabiriin, een demonstratieles fitness voor vrouwen en twee keer een optreden van een djembégroep, bestaande uit 4 of 5 vrouwen. Daarnaast kunt u een film bekijken over de situatie van de weduwen in de Upper East van Ghana: ‘A widows cry’.

Je zult maar een weduwe zijn in de Upper East van Ghana. Verstoten door de familie van je man sta je er helemaal alleen voor. Je kunt net je hoofd boven water houden, maar hebt geen geld om je kleine woning goed te onderhouden, je kinderen naar school te sturen of zelf een vak te leren. En dan gebeurt het: in de regentijd valt er veel regen, waardoor je huis instort. De enige zekerheid die je had, namelijk een dak boven je hoofd, is nu ook verdwenen.

De koffie en thee staan klaar. Ook kunt u de heerlijke Ghanese bananenkoekjes proeven. Locatie: Hart for her, Herenstraat 36, Wijchen. Kosten: 2,50 per persoon.

Tags: , , , ,
Back to Top ↑
  • Advertentie-banner
  • Partners