Hockeyheren Wijchen als koploper de winterstop in

Sport
Van onze redactie
18 november 2019
Na een uitstekende eerste seizoenshelft stond afgelopen zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma voor Wijchen Heren 1. Het op dat moment 3e staande Meerssen moest verslagen worden om verzekerd te zijn van de koppositie in de competitiestand gedurende de winterstop. Op eigen veld wisten de Wijchenaren dit ook voor elkaar te krijgen.

Op deze koude, maar heldere dag stond het vol met publiek langs de lijnen van het hoofdveld in Wijchen. Al na drie minuten speeltijd mochten zij juichen toen Daniël Duijzer zorgde voor de 1-0. Via een stick van zijn tegenstander viel de bal op de doelplank. Nog in het eerste kwart wist natuurlijk Lars Wortelboer de voorsprong uit te breiden door uit een strafcorner te scoren. In het tweede kwart maakte Meerssen de aansluitingstreffer. Maar wederom bracht aanvoerder Lars Wortelboer het verschil terug op twee doelpunten door uit een strafcorner de 3-1 te scoren. Nog voor het rustsignaal kreeg Meerssen een strafbal. De inzet bleek de Wijchense keeper Gijs Castelijns te machtig waardoor het bij rust 3-2 stond.

Anders dan de voorgaande kwarten, was het Meerssen dat het spel bepaalde in het derde kwart. De Wijchenaren bleven echter rustig en zetten de wedstrijd weer naar hun hand met een doelpunt van het spitsenduo Stijn Visser, die Sjors Reith in staat stelde de 4-2 te scoren. Niet veel later viel de 5-2 toen Jochem Hulshof met een tip-in op aangeven van Bram van Rijssen de keeper van Meerssen kansloos liet. Het uitteam wist nog de 5-3 te maken, maar moest daarmee hun verlies nemen. Uit een handvol kansen voor de Wijchenaren werd niet meer gescoord. Deze week werd middenvelder Luca Faber man of the match.

Met 1 gelijkspel en 8 winstpartijen staat het team van coach Marc Slaats onomstotelijk bovenaan in de competitiestand tot aan het begin van de tweede competitiehelft. Volgende week speelt Heren 1 niet, maar is het aan de concurrentie om de aansluiting te vinden. De volgende veldwedstrijd voor Wijchen Heren 1 is op 8 maart. Gedurende de winterstop zal een deel van het team wel deelnemen aan de zaalcompetitie. 5 januari is de thuisspeeldag voor Wijchen. Vanaf 13:00 uur wordt er gespeeld in de luchthal op het terrein van MHC Wijchen.