Hockeyheren verliezen na late tegentreffer

2 oktober 2017
Ook afgelopen zondag stond voor de heren uit het eerste team van MHC Wijchen weer een wedstrijd op het programma. Er werd gespeeld tegen Oosterbeek voor de eerste keer deze competitie. Na het jammerlijke gelijkspel een week eerder, waren de Wijchenaren klaar om de strijd opnieuw aan te gaan in deze uitwedstrijd.

Wijchen liet de thuisploeg de eerste minuten het spel maken. Wat al na 5 minuten de eerste treffer opleverde voor hun tegenstander. Naarmate de minuten verstreken leek Oosterbeek steeds beter, maar Wijchen steeds slechter in hun spel te komen. Dit resulteerde in een tweede doelpunt. Wederom in het nadeel van Wijchen. Het Wijchen dat vorige week nog zo'n uitstekende wedstrijd had laten zien, leek nu niet goed in hun spel te zitten. Toch zou er voor rust nog iets terug gedaan worden. De cirkel van de tegenstander was pas een enkele keer bereikt toen Guus Megens, op aangeven van Lars Wortelboer, de bal met een tip-in de bal over de stick van de keeper wist te krijgen. Door deze goal leek zijn team energie te krijgen. Iets wat zeker nodig was om hier punten mee naar huis te kunnen nemen. De ruststand was met deze goal bepaald op 2-1. Het lijkt een trend voor de Wijchenaren dat zij goals tegen moeten krijgen voordat zij zelf goed gaan hockeyen, dat bleek ook deze wedstrijd.

Vroeg in de tweede helft werd de 3-1 door de Oosterbekers gescoord, maar het was wederom Guus Megens die Wijchen in de wedstrijd hield. Na de bal aangenomen te hebben had hij maar even nodig om de bal in het linker zijnet te plaatsen. In de tweede helft leek Wijchen meer van hun eigen spel te laten zien. Er werden meer strafcorners gehaald waar later ook uit gescoord zou worden. Eerst was het toch de thuisploeg die het verschil weer op 2 doelpunten bracht. Het goede spel van henzelf gaf de heren uit Wijchen echter het vertrouwen dat er nog wel gescoord zou worden. Ook moet gezegd worden dat Bram van Rijssen uitstekend verdedigde, zodat de Oosterbekers nog maar sporadisch echte kansen creëerden. Uit de rebound van een strafcorner was het Sjors Reith die de 4-3 maakte. Na een pirouette pushte hij de bal onder de keeper door. Niet veel later bleek het vertrouwen van de Wijchenaren terecht toen Rein van Verschuer de stand zelfs gelijktrok op 4-4. Het is het team uit Wijchen al vaker overkomen deze competitie dat zij in de laatste 10 minuten van de wedstrijd weer op een gelijke stand stonden. Waar tegen Bemmel uiteindelijk werd gewonnen en vorige week gelijk werd gespeeld, werd er nu helaas verloren. De 5-4 viel voor het team uit Oosterbeek nadat een hoge bal door de Wijchense verdediging niet onder controle kon worden gebracht.

De mannen van Wijchen waren teleurgesteld na afloop van de wedstrijd. Zowel spelers als coaches moeten nu met de koppen omhoog naar de volgende wedstrijd kijken. Volgende week wordt er om 14:45 thuis gespeeld tegen het eerste team van Arnhem. Zij staan met een zelfde puntenaantal één plek onder Wijchen Heren 1. Bij Wijchen lijkt elke wedstrijd spektakel met zich mee te brengen, misschien ook wel komende zondag op eigen veld.