Hockeyheren MHC Wijchen verliezen op eigen veld van sterk Apeliotes

23 april 2018

Met de winstpartijen van de afgelopen weken zit Wijchen duidelijk in een goede flow. Zij beginnen eindelijk punten te pakken, maar of dat er genoeg zullen zijn om degradatie te ontlopen, dat moet nog maar blijken. Zondag waren op eigen veld de Nijmeegse studenten van Apeliotes hun tegenstander. Deze ploeg, die meestrijdt om het kampioenschap, bleek van een ander kaliber dan veel andere ploegen uit te competitie. Waar Wijchen echter de heenwedstrijd met ruime cijfers verloor, bleef het nu toch lang 0-0.

Bidons met water stonden langs het veld om de spelers tussendoor af en toe te kunnen laten drinken. Ook zouden er 4 kwarten van 17 en een halve minuut gespeeld worden. Dit allemaal omdat het zo zonnig en heet was. Heerlijk voor het publiek, minder ideaal voor de spelers. De eerste helft begon met veel balbezit voor de Apelioten. Wijchen liet hen op zich afkomen en wist hen keer op keer goed af te stoppen. Ook dankzij centrale verdediger Guus Megens, die zijn verdediging goed neerzette. Zelf creëerde de thuisploeg echter weinig kansen. Wanneer Wijchen het 23-metergebied van hun tegenstander bereikte, lagen daar vaak al 3 sticks van de goed op elkaar ingespeelde tegenspelers. Toch werden er door de Wijchenaren twee strafcorners behaald, maar deze liepen helaas al fout op het aangeefpunt. Ook belandde een doelpoging nog op de paal. Zo zou het tot de rust 0-0 blijven.

In de tweede helft zouden er doelpunten vallen. Het studententeam kwam vaker tot aanvallen en wist de score te openen. Een 0-1 achterstand is klein weet Wijchen. Er werd dan ook hard gewerkt om de stand weer gelijk te trekken. Het mocht niet baten, hun tegenstander wist de 0-2 te maken.

Vlak na de rustpauze, 17 minuten voor het eindsignaal, wist de Wijchense aanval bliksemsnel voor de goal van Apeliotes te verschijnen. Helaas eindigde die aanval in een schuifslag vlak langs het doel. Het ontmoedigde het thuisteam niet. Met het publiek achter zich, begonnen zij meer risico te nemen. Dit resulteerde wederom in een bal op de paal en nu ook eentje op de lat van hun tegenstanders doel. Het beetje geluk wat Wijchen nodig had, bleef vandaag uit. Bij een verhoogde aanvalsfrequentie horen ook verdedigende risico's. De Nijmegenaren wisten daar nog eenmaal gebruik van te maken en besloten de eindstand op 0-3.

Ondanks het verlies van afgelopen zondag met 3 doelpunten verschil, mogen spelers en coaches uit Wijchen niet ontevreden terugkijken op deze ontmoeting met potentiële titelkandidaat Apeliotes. Wijchen bewees nog maar eens dat zij de afgelopen weken grote stappen hebben gezet op zowel tactisch als psychologisch vlak. Waar het geluk miste bij hen, dwong hun tegenstander dit geluk af en werden zij de terechte winnaars. De komende twee weken wordt er niet gehockeyd. De eerstvolgende wedstrijd voor Wijchen Heren 1 zal zijn op zondag 13 mei in en tegen Westerduiven.