Hockeydames MHC Wijchen starten met overwinning

10 september 2018
De competitieopening ging voor de ploeg van coach Meta Bouwmans tegen mede promovendus Soest dames 1. Beide ploegen begonnen wat gespannen en onrustig aan de wedstrijd waarbij de thuisploeg iets feller in de duels was. Tot kansen kwamen de teams niet in de eerste helft. Direct na de rust pakte Wijchen meer en meer het initiatief. Dit werd in de 40e minuut van de wedstrijd beloond met een doelpunt van Femke Sewalt 0-1. Ook na de openingstreffer bleef de ploeg doorgaan en creëerde het een aantal goede kansen om de score uit te breiden maar de ploeg ging te slordig om met de kansen.

In de 48e minuut word een schot van Anne Jansen  van richting veranderd door een verdedigster waarna de bal achter de eigen keepster van Soest belande wat de 0-2 betekende. Kansen om de 0-3 te maken werden niet benut waarna de druk van de thuisploeg op de Wijchense verdediging toenam. Deze stond als een huis onder leiding van een sterk spelende Astrid Rutten en Susan Bosman. In de 66e minuut weet de thuisploeg toch een kans te benutten en komt het op 1-2. Dit leverde nog een aantal spannende minuten op maar tot doelpunten kwamen beide ploegen niet meer. Wijchen kan terug kijken op een succesvolle rentree in de tweede klasse!

Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Boxmeer op het programma aanvang 12,45 uur.