Hockey: MHC Wijchen Heren 1 verzuimt om punten te halen

Van onze redactie
23 november 2015
In de uitwedstrijd tegen Doetinchem Heren 1 heeft Wijchen geen punten weten te halen. De spannende wedstrijd waarin 15 doelpunten werden gescoord leek in de beginfase in het voordeel van de Wijchenaren te eindigen, maar werd uiteindelijk gewonnen door Doetinchem.

Al na 30 seconden kwam Doetinchem op voorsprong. Met snel combinatiehockey stond Doetinchem op 1-0. Daarna was het Sjors Reith die voor Wijchen de gelijkmaker maakte. Vanaf de achterlijn kreeg hij de bal achter de doellijn. Kort daarna kwam Wijchen voor het eerst op voorsprong, Wessel Krale maakte een voorzet van Joep Paumen simpel af. Sjors Reith vergrootte de voorsprong van Wijchen naar 1-3 door de keeper voor de tweede keer te passeren. Toch was de ruststand 3-3 doordat Doetinchem scoorde uit een counter en een strafcorner.

Na rust trok Doetinchem de wedstrijd naar zich toe. De 4-3 die volgde uit een van de vele counters betekende de tweede voorsprong voor de thuisploeg in de wedstrijd. Nadat Doetinchem 6-3 voorstond, maakte Wessel Krale ook zijn tweede van de middag door een rebound binnen te slaan. Toen Koen Jacobs daarna een strafcorner binnensleepte stond het 6-5 en waren er zelfs kansen op 6-6. Die werden echter niet gemaakt. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd scoorde Doetinchem nog 4 maal.

Komende week staat voor Wijchen de laatste wedstrijd voor de winsterstop op het programma: een thuiswedstrijd tegen Apeliotes.