Hockey: Wijchense Heren winnen op eigen veld

8 mei 2017
Na 3 speelvrije weekenden stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Boxmeer op het programma. Het korte intermezzo heeft Wijchen gebruikt om hard te trainen en om op zoek te gaan naar hoe er weer gewonnen kan worden. En er werd gewonnen. Eindelijk weer een keer.

De selectie van Wijchen was verre van fit. Een aantal geblesseerden zorgde dat coach Sjoerd Jakobs creatief moest omgaan met zijn wissels. De 2 spelers uit de A1 waren dan ook een welkome aanvulling, evenals Sjoerd Peters, een oud-Heren 1-speler.

Waar Wijchen zich de afgelopen wedstrijden had laten overdonderen in de eerste speelminuten, overdonderde het nu zelf haar tegenstander. Er werd zogezegd veel energie op de mat gelegd en dat resulteerde al snel in een score. Het was Sebastian Arts die de bal geplaatst langs de keeper legde door middel van een push. Dit was een gunstige uitgangspositie voor het thuisteam, maar een voorsprong zo vroeg in de wedstrijd is moeilijk te verdedigen. Het werd dan ook 1-1 na nog eens 10 minuten spelen. Niet veel later werd het verschil weer op 1 doelpunt gebracht toen Rein van Verschuer, invaller namens de A1, de bal met een flats op de plank ramde. Met een 2-1 voorsprong voor de heren uit Wijchen werd gerust.

Dit keer geen donderpreek tijdens de rust voor Wijchen. Dit keer waren er complimenten en was er positiviteit. In de tweede helft startte Wijchen dan ook optimistisch. Langzaam maar zeker werd er helaas almaar minder gecreëerd door de thuisploeg. Ondanks dat kwam Boxmeer niet tot scoren. Een bal op de lat en een aantal uitstekende reddingen van keeper Thomas Burghouts voorkwamen dat de stand weer gelijk getrokken zou worden. Verdedigend gezien maakte Wijchen gelukkig weinig fouten. Toch werden een aantal strafcorners weggegeven. Naarmate de 2e helft vorderde werden deze steeds frequenter behaald door Boxmeer. Tot op de laatste seconden bleef het spannend maar de Wijchense keeper hield het hoofd koel, pareerde alle schoten en werd zo man of the match.

Het voelde als een last die van de schouders viel voor het eerste herenteam van Wijchen. Eindelijk werd er weer een keer gewonnen. Door te winnen van de huidige nummer 3 in het klassement, bewijst Wijchen maar weer eens dat zij over kwaliteiten beschikken die helaas de afgelopen weken niet goed uit de verf kwamen. Volgende week wordt er diep in de Limburgse binnenlanden gespeeld tegen Meerssen. De thuiswedstrijd werd met 8 doelpunten verschil eerder dit seizoen gewonnen door Wijchen.