Hockey: Wijchense Heren verliezen weer op eigen terrein

30 oktober 2017
Na een week eerder een oefenwedstrijd gespeeld te hebben, die overigens ruim gewonnen werd door Wijchen Heren 1, was afgelopen zondag het eerste team van Westerduiven de tegenstander. Dit team was Wijchen al vaker tegengekomen in voorbereiding op de eerste seizoenshelft. Toen bleek Westerduiven gedurende de gehele wedstrijden dominant, dat was nu wel even anders. Helaas zou dit voor Wijchen totaal niet uit de einduitslag blijken.

Het was de eerste echt koude wedstrijddag. De voorspelde regen bleef gelukkig uit en de lucht was helderblauw. Ideaal hockeyweer zou je zeggen. Vlak na het eerste fluitsignaal van deze wedstrijd pakte Wijchen de controle op het veld. Door uitstekende combinaties en ook goed uitverdedigend werk werd Westerduiven niet echt gevaarlijk. De thuisploeg verzuimde echter ook om kansen te creëren. Toch noemde coach Angelique Somermans het spel van haar team in de eerste helft "perfect volgens het boekje". Er was dan ook een goede inzet waardoor er snelle terugverovering van de bal was nadat het team deze verloor. Er werd een hoog niveau gehaald in de eerste 35 minuten door Wijchen, de spelers leken lekker in de wedstrijd te zitten. Pas laat in de eerste helft zou een eerste doelpunt vallen: de 0-1. Wijchen liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef hun eigen spel voortzetten. Dit resulteerde enkele minuten later in de 1-1 gemaakt door Tim de Groot uit een strafcornersituatie. Met deze stand gingen beide teams rusten.

Na de rust begon de oproer al snel. Nog voor de bal ook maar aangeraakt was, reikte één van de scheidsrechters een gele kaart uit aan de aanvoerder van Westerduiven. Zij zouden enkele minuten te lang pauze hebben genomen, terwijl de arbiter duidelijk had aangegeven dat dat niet de bedoeling was. Met 11 tegen 10 en goed spel van Wijchen mochten er kansen gecreëerd worden en dat gebeurde dan ook. Minimaal 3 strafcorners werden behaald, maar niet benut. Ook bleek de keeper van de tegenpartij over katachtige reflexen te beschikken toen hij velddoelpogingen van de aanvallende thuisploeg pareerde. Vooral over de tweede helft mag gezegd worden dat het Westerduiven was, dat efficiënt met hun kansen omsprong. Na ongeveer 10 minuten in die tweede helft begon de score voor hen op te lopen. Na de 1-2 uit een onhandige veldgoal, werd niet veel later de stand tot 1-4 uitgebreid na twee strafcorners voor de uitploeg. De heren van Wijchen leken hun eigen spel te hebben laten varen en deden alle moeite om tussen de chaos van hun tegenstander te hockeyen. Hetgeen helaas niet lukte. Nog voor de 60e minuut was bereikt, stond het 1-6, wat ook de eindstand zou worden. Het thuisteam was na 45 minuten goed spel, binnen een kwartiertje tegen een enorme achterstand aangelopen. De laatste 10 minuten van de wedstrijd herpakten de Wijchenaren zich, maar dat had geen invloed meer op de score.

Het ruime verlies van afgelopen zondag stond niet in verhouding met het niveauverschil tussen beide ploegen. Waar Wijchen lang had gedomineerd maar verzuimde de score te doen oplopen, had Westerduiven maar een goede 15 minuten nodig om een gigantisch gat te slaan met hun tegenstander. Coaches en spelers van Wijchen voelden eerder deze wedstrijd dat er punten gepakt konden worden, maar niets bleek uiteindelijk minder waar. Volgende week wordt er gespeeld uit tegen Spitsbergen H1. Misschien dat Wijchen hier eindelijk weer punten zal pakken.