Hockey: Wijchense Heren verliezen strijd tegen hekkensluiter

20 november 2017
Na het gelijkspel een week eerder tegen koploper Civicum, speelden de mannen van Wijchen Heren 1 deze week tegen de hekkensluiter: Culemborg. In de op één na laatste wedstrijd voor de winterstop willen beide teams maar al te graag de broodnodige punten pakken. Beide elftallen verloren meermaals met 1 doelpunt verschil, waarbij deze tegen Wijchen vaak in de slotseconden gescoord werden. Een zes-puntenwedstrijd zou je het kunnen noemen aangezien de tegenstander van de Wijchenaren maar één plek onder hen staan in het klassement.

Er hingen donkere wolken boven de hockeyvelden in Culemborg. Een buitje tijdens de wedstrijd zou dan ook onafwendbaar lijken. In de eerste minuten van de wedstrijd kregen de teams over en weer kansen. Waar Wijchen na een hoge bal door het oog van de naald kroop, deed Culemborg dat niet veel later ook enkele keren. Het veldspel van de mannen uit Wijchen was zichtbaar verfijnder dan dat van hun tegenstander, de individuele kwaliteiten bleken de gehele wedstrijd groter dan die van hun opponenten. Dit kon na zo’n kwartier spelen dan ook niet zonder kansen blijven. Er werd maar liefst een handvol strafcorners behaald door het uitteam. Achtereenvolgens wisten Hugo Fraij, Lars Wortelboer en Daniël Duijzer echter geen doel te treffen uit deze kansen. Het ideale moment voor het op voorsprong komen leek daarmee voorbij voor de Wijchense formatie. Niet veel later vielen namelijk de 1-0 en 2-0 voor de thuisploeg. Culemborg dat eerder niet tot veel doelpogingen was gekomen, verzilverde nu twee van hun kansen. De twee goals voor het thuisteam bepaalden de ruststand.

In de tweede helft leken de Wijchenaren steeds gefrustreerder te raken. Zij creëerden steeds halve kansen die er maar niet in wilden. Het geluk was afgelopen zondag in ieder geval niet aan hun zijde. Het zou nog een aantal minuten duren voordat Culemborg zelfs op een 3-0 zou komen. Het hockey werd aanzienlijk fysieker. Na een overtreding liet de scheidsrechter, verbazingwekkend selectief, soms wel en soms niet doorspelen. Zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd zou Lars Wortelboer zelfs een gele kaart krijgen met de daarbij behorende tijdstraf, de Culemborgers mochten hun overtredingen gewoon voortzetten. Met tien man op het veld haalde Wijchen nog twee strafcorners. Hugo Fraij maakte een goal voor hen door de bal met een gelukje onder de keeper door te pushen op de plank. Met een eindstand van 3-1 werd afgefloten. Weer geen punten voor het team uit Wijchen.

Na de wedstrijd waren er veel ontevreden en terneergeslagen gezichten te zien bij de verliezende partij. Het eigen spel was vooral in de tweede helft ver te zoeken volgens coach Angelique Sonnemans. Haar spelers hadden hier kunnen en moeten winnen, maar er werd niet altijd als een team gespeeld. Te veel ‘’Einzelgängers’’ was volgens haar een onderdeel van het verlies.

Volgende week zondag speelt Wijchen om 14.45 uur tegen de nummer 2 van het klassement. Op eigen veld wacht hen Barneveld Heren 1. Waar het eerder de koploper moeilijk werd gemaakt, zijn de Wijchenaren van plan er alles aan te doen de 3 punten tegen Barneveld in eigen huis te houden.