Hockey: Wijchense Heren hebben het weer moeilijk in Limburg

10 april 2017
Afgelopen zondag was de mooiste dag van de week. Niet alleen om het lekkere weer, maar uiteraard ook omdat er weer gehockeyd werd. De Heren van Wijchen mochten deze week weer een ritje maken naar Limburg. Dit keer was het eerste herenteam van de Tegelse Hockey Club de tegenstander.

Het was een warme dag. De zonnebrand werd opgesmeerd en het zweet droop van de spelers af. Vandaag moest er gewonnen worden door de mannen uit Wijchen, zij staan immers al een paar weken droog wat betreft de punten. Winst tegen Tegelen is echter geen vaststaand gegeven. Zeker het waterveld waarop gespeeld zou worden brengt Wijchen in de problemen, dat bleek een week eerder in Sittard al.

In de eerste helft was er een goede start van Wijchen. Zij drukten de thuisspelende ploeg ver terug op eigen helft. De hoge ballen die Tegelen speelde, werden allemaal onderschept. Ondanks het overwicht ontstonden er geen kansen. Uit één van de weinige cirkelpenetraties van de Limburgers, behaalden zij een strafcorner. Deze werd verzilverd, waarna de 1-0 een feit was. Hierna leek de thuisploeg op gang te komen en werd uit een velddoelpunt de 2-0 gemaakt. Dankzij de keeper van Wijchen, Thomas Burghouts, bleef de schade beperkt tot dat verschil van 2.

Een verschil van 2 met nog een hele helft te spelen, is in het hockey goed weg te werken. Dit was dan ook de opdracht voor de Wijchenaren. In de tweede helft hadden zij, net als in het begin van de eerste helft, het overwicht, maar er werden nu wél een heel aantal kansen gecreëerd. Het was Sebastian Arts die zichzelf meermaals goed vrij draaide, maar helaas niet tot scoren kwam. Vaker was de oorzaak een overtreding dan een persoonlijke fout. Uit één van de counters door het thuisteam werd een strafcorner behaald. De bal belandde op een onbenullige manier in de touwen en het verschil werd op 3 doelpunten gebracht. Met nog maar een klein kwartier te spelen was dit verschil te groot om nog te overbruggen.

Het probleem waar Wijchen al een aantal weken tegenaan loopt, is dat hun tegenstanders een veel hoger rendement hebben dan zijzelf. Daarmee wordt het moeilijk om te winnen. De komende drie zondagen wordt er niet gehockeyd. Hierna wordt de competitie weer voortgezet. Met nog 6 wedstrijden in het verschiet moeten de mannen uit Wijchen een manier zoeken om als team een hoger niveau te bereiken. Dat dit mogelijk is, is te zien aan de resultaten die vorig jaar in de eerste seizoenshelft werden behaald.