Hockey: Wijchen Heren 1 verliest weer in Limburg

15 mei 2017
Diep in de Limburgse binnenlanden werd afgelopen zondag de wedstrijd om de 6e plaats gespeeld in het klassement van de 3e klasse. Wijchen ging op bezoek bij het slechts 1 punt lager staande HV Meerssen. Na de winst van een week eerder, had Wijchen weer wat vertrouwen getankt en was het klaar om de mannen van Meerssen te verslaan. Waar dat eerder dit seizoen thuis wel lukte, bleek het voor Wijchen in deze uitwedstrijd een onmogelijke opgave.

De heren uit Wijchen merkten al snel bij het inspelen dat het veld van Meerssen meer weghad van een schaatsbaan dan van een hockeyveld. Er werd in de eerste helft dan ook voorzichtig afgetast, maar de valpartijen konden niet uitblijven. Toch was het Wijchen dat na een kwartier spelen de eerste goal maakte. Wessel Krale, die amper een minuut eerder het veld in was gekomen, scoorde uit een strafcorner de 0-1. Het begon opeens hard te regenen, wat het veld nog moeilijker bespeelbaar maakte. De thuisploeg leek het echter niks te doen en een kleine 10 minuten na de 0-1 trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Met een stand van 1-1 werd gerust.

Niet lang na het fluitsignaal scoorde Meerssen uit een strafcorner. Hetzelfde kunstje herhaalden ze nog eens en nog eens. 4-1 achter komen te staan was een grote klap voor de Wijchenaren. Zij oogden dan ook verslagen. Al de hele wedstrijd hadden de mannen van Wijchen hun niveau niet gehaald. Bij deze stand leek dat ook niet meer te gaan gebeuren. Toch maakte Wessel Krale weer een doelpunt in de 2e helft, wederom uit een strafcorner. Via een aantal sticks van mede- en tegenspelers belandde de bal achter de keeper in het net. Voor Meerssen was dit helaas niet meer dan een speldenprikje. Wijchen voelde al dat er niets meer te halen was, toen de thuisploeg nog de 5-2 maakte. Het laatste fluitsignaal klonk en het was een feit dat de 3 punten in Limburg zouden blijven.

Aankomende zondag staat er een thuiswedstrijd tegen Venray op het programma voor Wijchen Heren 1. Op eigen veld moet Wijchen in staat zijn de wedstrijd te winnen. Het team uit Venray staat met 13 punten op de 10e plaats. Wijchen staat nu op de 7e plaats met 24 punten. Er resteren nog 4 speelrondes deze competitie.