Hockey: Wijchen Heren 1 verliest eerste wedstrijd met nieuwe formatie

11 september 2017
Afgelopen zondag begon voor alle hockeyherenteams de nieuwe competitie, zo ook voor de heren van Wijchen. Zij treden dit jaar wederom aan in de 3e klasse. Anders dan vorig jaar speelt Wijchen niet meer tegen teams uit Limburg en Brabant, maar zit het nu in de competitie met Gelderse en Utrechtse teams. De eerste wedstrijd die op het programma stond, was uit tegen Hoevelaken.

Na een lange en goede voorbereiding voor de mannen uit Wijchen was eindelijk het moment daar. Met een sterk vernieuwd team en een nieuw management bestaande uit Angelique Sonnemans en Ronald Wortelboer had iedereen er zin in. Er was dan ook een mooie wedstrijd op komst. Beide teams startten enigszins afwachtend en testten de tegenstander uit. Af en toe kon Hoevelaken een aanval door de as van het veld doorzetten. Na 10 minuten viel dan ook de eerste treffer in het voordeel van Hoevelaken. Niet heel lang daarna was het Lars Wortelboer die een snoeiharde bal over het veld flatste. Gelukkig was daar Rein van Verschuer die deze bal in de cirkel kon bedwingen en zelfs na een korte draai de bal op de plank kreeg. Een stand van 1-1 was een goed uitgangspunt voor de Wijchenaren om te rusten. Helaas kreeg de thuisploeg nog een kans die zij verzilverde.

Na een peptalk van de coach in de rust begon Wijchen fel aan de eerste helft. Er werden kansen gecreëerd maar geen doelpunten gemaakt. Strafcorners werden er overigens niet uitgedeeld aan de Wijchenaren door de scheidsrechters van de thuisclub. Uiteindelijk viel de 3-1 tussen een wirwar van spelers en sticks. Hoevelaken deed zijn best om deze voorsprong te behouden. Door uitstekend verdedigend werk van Wijchen werd de tegenstander ook niet meer gevaarlijk. Wijchen echter ging vol in de aanval wanneer zij de bal in het bezit kregen, helaas kwamen uit deze aanvallen wederom geen doelpunten.

Zo verloor Wijchen de eerste competitiewedstrijd uit op Hoevelaken. Coaches en spelers van Wijchen zijn ervan overtuigd dat de tegenstander van afgelopen zondag later dit seizoen op eigen veld verslagen kan worden. Komende zondag is het SuperSunday op MHC Wijchen. Vrijwel alle dames- en herenteams spelen dan thuis, met als topnummer Wijchen Heren 1 tegen de mannen uit Bemmel.