Hockey: Wijchen Heren 1 begint tweede seizoenshelft matig

13 maart 2017

Na een aantal maanden geen hockey in verband met de winterstop waren de mannen van Wijchen Heren 1 drie weken geleden voor het eerst weer op het veld te vinden. Na een aantal trainingen, een oefenwedstrijd en een drieluik begon afgelopen zondag de 2e helft van de competitie voor Wijchen. De volgorde van de tegenstanders zal hetzelfde zijn als in de 1e helft van het seizoen. Afgelopen zondag werd dus gestart tegen de heren van Deurne. Een ploeg die zich in de lagere regionen van de ranglijst bevind, terwijl Wijchen nog steeds stevig in de top 5 staat.

Het zonnetje scheen en het was warm. Het was afgelopen zondag één van de eerste lentedagen, ideaal hockeyweer als je het de spelers (en de supporters) vraagt!

Het spelbeeld werd in de eerste helft bepaald door het thuisteam. Er werd goed verdedigd en veel aangevallen. Veel leverde dat niet op, maar na 20 minuten kreeg Wijchen een strafcorner. Dit was het ideale moment om een voorsprong op te eisen, maar er werd gemist. Net voor het einde van de eerste helft was het Hugo Fraij die na een combinatie in de strafcorner toch de 1-0 maakte.

In de rust werd de heren van Wijchen duidelijk gemaakt dat een verschil van één doelpunt eigenlijk te verwaarlozen is en dat er, om te voorkomen dat het echt spannend zou worden, nog gescoord moest worden. Het liefst meer dan één keer.

In de tweede helft was het echter Deurne dat meer kansen begon te krijgen. Wijchen kon steeds minder goed combineren en creëerde weinig ondanks voldoende balbezit. Een bal op de Wijchense lat was het moment waarop Wijchen zenuwachtig begon te worden. Het grote kwaliteitsverschil tussen de teams op papier begon in de praktijk steeds meer te vervagen. Toch zag het er naar uit dat de thuisploeg de wedstrijd winnend zou afsluiten. Tot de laatste minuut van de wedstrijd waarin een Deurnense speler geblesseerd neerviel en zijn medespelers gebruik maakten van deze afleiding om te scoren. De strafcorner voor Wijchen in de allerlaatste seconden kon het verschil ook niet meer maken. De uitslag van 1-1 was een feit. Een domper mag je het noemen voor het team uit Wijchen, dat aan hun stand verplicht was om thuis toch 3 punten te pakken tegen Deurne.

Volgende week staat een wedstrijd in Cuijk op het programma. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden na de 6-6 eerder dit seizoen tegen het Cuijkse Civicum.