Hockey: strafcorners worden Wijchense Heren fataal

27 november 2017
Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft al weer op het programma. Wijchen sloot dit kalenderjaar af tegen Barneveld Heren 1. Barneveld dat om de koppositie strijdt in de ranglijst, zou een moeilijke tegenstander worden voor de thuisploeg van zondag. Op eigen veld wilde Wijchen weer eens punten pakken voor de competitiestand en voor het in grote getalen aanwezige publiek.

Al snel na het eerste fluitsignaal bleken de Barnevelders slimme spelers te zijn. Met doorgekaatste ballen en een sterke spelersbezetting in de as van het veld creëerden zij al snel een aantal kansen. Deze werden allen gemist, dan wel door de Wijchense keeper, Gijs Castelijns, uit de goal gehouden. Een strafcorner zou voor de opening van de score zorgen. Het uitteam, dat zichtbaar veel trainingsuren in hun strafcorner had gestoken, maakte namelijk de 0-1. Niet veel later werd de stand weer gelijk getrokken door Rein van Verschuer. Hij blijkt het hele seizoen al niet vies van een goaltje of een assist en scoort ook nu. Ondanks dat Wijchen goed verweer bood aan hun tegenstander, konden zij niet voorkomen dat de 1-2 voor rust werd gemaakt. Ook nu was het weer een strafcorner die de Barnevelders op voorsprong bracht.

Al vroeg in de tweede helft werd duidelijk dat het goede spel van het thuisteam nog maar met vlagen zou terugkeren. Door het hoge niveau van Barneveld begon Wijchen conditioneel tekort te schieten. Grote gaten op het middenveld leidden tot vele kansen voor de uitploeg. Ongeveer evenveel kansen werden gemist als gescoord. De eerste goal van de tweede helft kwam weer voort uit een strafcorner. Tussen de daaropvolgende goals voor het uitteam, toonden de mannen van Wijchen leuk en aantrekkelijk spel. Een aantal kansen werd gecreëerd, maar steeds kwam het net niet tot een veldgoal of strafcorner. Barneveld, wat hun kansen dus wel verzilverde, deed de score oplopen. De eindstand betrof na het laatste fluitsignaal dan ook een dikke 1-6.

Het verlies tegen Barneveld is geen schande voor de Wijchenaren. Er was een duidelijk niveauverschil tussen de twee ploegen. Barneveld is na de wedstrijd van zondag dan ook koploper in de competitie.

Ondanks dat er door Wijchen veel verloren is in de eerste 11 wedstrijden van de competitie, hoeven de komende wedstrijden niet pessimistisch ingezien te worden. De mannen van Wijchen verloren namelijk vaak met maar één doelpunt verschil en hadden meestal even goed of zelfs beter spel dan dat van hun tegenstander. De eerste wedstrijd na de winterstop zal op 11 maart tegen Hoevelaken zijn. In de tussentijd zullen de mannen van Wijchen hun fysieke kwaliteiten onderhouden en mentale weerbaarheid vergroten, om zo de tweede competitiehelft zichzelf te gaan belonen met de punten die ze verdienen.