Hockey: MHC Wijchen Heren opent seizoen met overwinning

Sport
Van onze redactie
10 september 2018
Na een maand lang oefenwedstrijden en voorbereidingstrainingen was het zondag eindelijk zo ver. Voor de mannen van Wijchen Heren 1 stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander deze eerste echte wedstrijd was HC Overbetuwe. Met een nieuwe assistent-trainer, Marc Slaats, en 3 jonge spelers erbij, zette Wijchen op het veld van Overbetuwe een eerste stap in de richting van hun doel: kampioen worden.

Al snel in de eerste helft bleek dat Overbetuwe geen partij zou zijn voor de Wijchenaren. Na nog geen tien minuten lag de bal al twee keer op de plank achter de doelman van Overbetuwe. De eerste goal kwam op naam van Tim de Groot, de tweede op naam van Lars Wortelboer. Af en toe kregen de Overbetuwenaren het voor elkaar de middenlijn te passeren. Zij behaalden zelfs drie strafcorners in de eerste 35 minuten. Gegeven dat dit hun enige kansen in de gehele wedstrijd zouden zijn, viel dit aantal ook nog wel mee. Voor de rust scoorde Wijchen nog twee keer. Eerst was Hugo Fraij trefzeker en vervolgens wederom Tim de Groot, waardoor de score op 0-4 kwam.

Na rust zou het éénrichtingsverkeer van Wijchen pas echt beginnen. Dit resulteerde niet in veel goals, maar bleek vooral uit het spelbeeld. Overbetuwe creëerde in de tweede helft geen enkele kans en Wijchen onderschepte hun doorzichtige passes vaak doodeenvoudig. De goals van Rein van Verschuer en Luca Faber brachten het eindtotaal op 0-6.

De ruime winst voor Wijchen is niet verbazingwekkend. Overbetuwe dat vorig jaar promoveerde, zal het moeilijk krijgen in de competitie, terwijl degradant Wijchen zich met de beste teams wil meten. De spelers van Wijchen mogen het zich aanrekenen dat zij niet meer goals gemaakt hebben. Toch zijn de eerste 3 punten binnen. Volgende week speelt Wijchen om 14:45 thuis tegen Heesch. Het team uit Brabant verloor al meerdere malen van Wijchen tijdens de oefenwedstrijden in de voorbereiding.